Новости

В Україні виникли проблеми з розмитненням “євроблях” з деяких країн: що відомо

В Україні є проблеми з розмитненням автомобілів на євро номерах з Чехії, Словаччини та Болгарії, так як поки невідомо яким чином можна скасувати реєстрацію і укласти договір купівлі-продажу автомобілів.

«Митниця ще не до кінця розуміє, як буде відбуватися процес зняття з обліку: з вивезенням чи без, з транзитними номерами чи без, з відмітками або без них, з сертифікатами або без … Але автомобілів з цих країн дуже багато», – прокоментував адвокат Іван Казачук.

Відзначається, що Чехія і Словаччина не знімають автомобіль з реєстрації на своїй території. А ввозити машину з європейською “пропискою” в Україні дорого, тому що тоді втрачається пільга для розмитнення.

У Болгарії база даних реєстрації автомобілів закрита, її можна використовувати тільки в країні і визначити, зняли машину з обліку чи ні неможливо. Коли автомобіль ввозиться в якості імпорту, то митник може бачити по транзитним номерами, що він був знятий з реєстрації. У випадку з болгарськими автомобілями є деякі складності.

Юрист додав, що для отримання офіційної відповіді можна відправити запит від української митниці в Болгарію. Але відповідь може прийти через кілька місяців. А якщо машина вже в оформленні, то вона повинна перебувати на митному посту до отримання відповіді.

Додамо, що зараз власників «евроблях» в Україні чекає тимчасовий порядок, відповідно до Закону 1402, який повинен бути зареєстрований Кабміном протягом одного місяця з моменту його вступу в силу.

Recent Posts

Чому водіям не можна заправляти паливний бак “під зав’язку”

Водії в Україні часто мають звичку заправляти машину на АЗС "під зав'язку", щоб відтермінувати наступне…

07.05.2024

Навіщо потрібно регулярно обробляти шини силіконом: пояснення експертів

Догляд за автомобілем є найважливішою умовою забезпечення довговічності кожного автомобіля. У цьому відношенні багатьом може…

07.05.2024

В Україні ввели вікові обмеження для водіїв: кому заборонено сідати за кермо

В Україні діють вікові обмеження для водіїв різного типу транспорту. У Головному сервісному центрі МВС…

07.05.2024

Яким дешевим автомобілям надають перевагу українці: ТОП продажів уживаних авто

Стало відомо, скільки і яких машин з пробігом українці придбали у квітні. Старі авто користуються…

07.05.2024

У поліції попередили водіїв про важливі зміни: кому потрібно бути уважним

Патрульна поліція Києва виступила з важливим попередженням для водіїв. У своєму Телеграм-каналі правоохоронці звернули увагу…

07.05.2024

Стали відомі мережі АЗС, де замість бензину заливають сурогат

Зростання цін на автомобільне паливо спровокувало в Україні стрибок випадків торгівлі підробленим бензином. Фахівці Інституту…

07.05.2024