Важлива кожна мить: прості поради, які врятують життя водію та пішоходу

За статистикою, люди, які використовують мобільний телефон, потрапляють в ДТП в чотири рази частіше за інших. Також відволікають увагу водія перекуси й кава за кермом, діти, налаштування музики. Але ж можна зробити комфортну поїздку безпечною. Щоб не потрапити в неприємну ситуацію, досить дотримуватися нескладних правил, передає Твоя МАШИНА.

1. Приберіть телефон

Розвиток сучасних технологій дозволяє людям постійно бути в курсі останніх подій. Але гаджети можуть як дати корисну інформацію, так і нашкодити. Для водіїв, які керують в цей момент автомобілем, СМС-ки дуже небезпечні. Дослідження показують, що коли приходить повідомлення, людина інстинктивно прагне його прочитати. У таких випадках телефон відволікає водія, що провокує аварійну ситуацію.

Перебуваючи в авто, найкраще заховати телефон подалі. Якщо залишити його в сумці або в бардачку, то звук повідомлень не буде відволікати. Також не з’явиться бажання перевірити телефон, перебуваючи за кермом. Таким чином, водій повністю зосереджується на дорозі.

2. Запишіть улюблену музику на флешку

Якщо водій часто перемикає радіостанції, йому варто подумати про те, щоб організувати свій плей-лист. Улюблені пісні, записані на флешку або на диск, дозволяють менше відволікатися від дороги.

3. Вимкніть сповіщення

На сучасних смартфонах можна легко відключити всі повідомлення на той період, коли водій знаходиться за кермом. Важливі листи все одно пізніше доведеться уважно перечитати, а інформацію з соціальних мереж завжди можна дізнатися в кінці дня.

4. Не їжте за кермом

Часом буває дуже складно відмовитися від стаканчика кави або від перекусу за кермом. Але харчування за кермом може дорогого коштувати, починаючи від брудного салону і закінчуючи серйозним ДТП.

Усі ці поради зводять до мінімуму аварійність і допомагають водієві безпечно керувати автомобілем. Проте повністю відмовлятись від сучасних гаджетів не варто, адже вони залишаються важливим інструментом комунікацій.

Recent Posts

Які трирядні кросовери та позашляховики витрачають менше палива: ТОП-12 моделей

У трирядних позашляховиках простору вистачає як для пасажирів, так і для вантажу, але не всі…

28.04.2024

10 неймовірних фактів, які варто знати про Alfa Romeo

Коли мова заходить про італійських автовиробників, слід розуміти, що Alfa Romeo – це не просто…

28.04.2024

Найдешевші швидкі автомобілі у 2024 році: ТОП-10 моделей

Якщо вам важлива швидкість, але бюджет обмежений, не впадайте у відчай. На автомобільному ринку є…

28.04.2024

Влетите у копієчку: механік вказав водіям на маловідому помилку з колесами

Багато водіїв навіть не замислюються про важливість використання в процесі експлуатації автомобіля правильних коліс. Існує…

28.04.2024

В Україні водій 25 років їздив із фальшивими правами: погорів на своїй зухвалості

У Кривому Розі виявили водія, який 25 років їздив із фальшивим посвідченням водія. Виявити підробку…

28.04.2024

Як продовжити життя автомобільним шинами: поради для водіїв

Автомобільні шини – це не тільки основний контакт вашого автомобіля з дорогою, а й один…

28.04.2024