Механік розповів, що ніколи не можна робити з автомобілем

Автоматична коробка передач – це значне вдосконалення, яке повністю перетворило досвід керування автомобілем для багатьох водіїв. Проте, деякі з них все ще допускають помилки, які можуть спричинити швидке зношення коробки передач.

Скотті Кілмер, досвідчений автомеханік з понад 50-річним стажем, поділився головними порадами на своєму Youtube-каналі, як уникнути пошкоджень. Він зазначив, що ремонт автоматичної коробки може бути дуже коштовним, тому важливо оберігати її і уникати неправильних дій.

Ось декілька порад Кілмера:

1. Уникайте їзди по дорогам залитими водою. Вода може потрапити всередину коробки через вентиляційні отвори, спричинивши серйозні пошкодження або навіть виведення трансмісії з ладу.

2. Не перемикайтесь на задній хід під час руху. Особливо це стосується автомобілів з перемикачем між передніми сидіннями. Такі дії можуть серйозно пошкодити коробку передач та призвести до дороговартісного ремонту.

3. Уникайте тривалої роботи двигуна на холостому ходу. Довгий період холостого ходу може призвести до перегріву внутрішніх компонентів трансмісії. Тому краще повністю вимикати двигун, якщо ви зупинились на тривалий час.

4. Уникаємо пробуксовки коліс. Пробуксовка може видатися захопливим трюком, але вона негативно позначиться на коробці-автоматі. Загалом, цей трюк погано впливає на авто будь-якої конструкції, але для коробки передач вона може бути особливо руйнівною.

5. Пам’ятайте про регулярну заміну трансмісійної рідини. Навіть для новіших моделей авто, які можуть здаватися менш вимогливими щодо обслуговування, заміна трансмісійної рідини є необхідною. Відкладання заміни може суттєво скоротити термін служби коробки передач. Рекомендується міняти трансмісійну рідину кожні 100-130 тисяч кілометрів.

Дотримуючись цих порад, ви зможете подовжити термін служби автоматичної коробки передач та зекономити на дороговартісних ремонтах.

Джерело Obozrevatel.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти