Categories: Гараж

Стало відомо, які речі не можна залишати в машині у спеку і чому – поради

Те, що сам по собі автомобіль спеки не боїться, нам відомо. Але ж зовсім порожнім наш транспорт не буває ніколи, і деякі речі переносять перегрів набагато гірше, ніж машина в цілому. Тим більше, що температура в салоні в спеку досягає +70 С.

До деяких речей у машині ми звикаємо настільки, що вважаємо їх частиною неї – і не думаємо, що їх творці виходили зовсім з іншого робочого діапазону температур, ніж конструктори автомобілів.

Те, що висока температура в салоні впливає на залишені в ньому речі, ще півбіди. Набагато гірше, що спека знижує працездатність водія.

Адже температурна стійкість у вмісту салону, бардачка і багажника може бути зовсім іншою, ніж у машини в цілому. Які звичні предмети не варто залишати в машині на спеці?

  • Вода в пластиковій тарі. Так, пластикові пляшки не підносять таких сюрпризів, які зустрічалися в практиці автомобілістів старших поколінь, які пили воду виключно зі скла. Але пластик розігрітої до +60 +70о Спляшки може виділяти в напій шкідливі речовини. Адже гарантій на те, що при розливі використана абсолютно адекватна PET-тара, не дасть ніхто. До того ж, якщо пляшка вже була відкрита, у ній можуть виявитися шкідливі бактерії, які при високій температурі зроблять продукт небезпечним для людини.
  • Мінералка, квас. Газована вода чи напої бродіння при підігріві стають ще більш активними, тиск в пляшці піднімається настільки, що напій часом пробиває ущільнення жерстяних банок. Ще небезпечніше картина зі скляними пляшками, навіть закритими фабричними пробками. Якщо варіантів залишити таку воду або пиво в іншому місці немає, хоча б тримайте їх в міцному пластиковому пакеті, щоб не спровокувати “вибух” на весь салон і не створювати проблеми поганого запаху.
Закриті екранами проти сонця вікна – хороший засіб знизити температуру в салоні на десяток- півтора градусів.
  • Ліки. Якщо не в аптечці, то практично в будь-якій жіночій сумочці містяться якісь препарати. Нагадаємо, що фармакологи рекомендують зберігати всі ліки при температурі до +25оС, а багато з яких і в холодильнику. У що перетворюються гарненько просмажені ліки, ми навіть не хочемо розповідати. До речі, до цієї ж групи ризику відноситься і різного роду косметика: пляжна, декоративна, лікувальна.
  • Продукти. Мало які продукти без наслідків переносять зберігання при температурі вище півсотні градусів – навіть хліб може покритись цвіллю або особливим видом грибка. Не кажучи вже про молочні, м’ясні та рибні продукти. Тому влітку краще возити свої бутерброди в термосумці або сумці-холодильнику.
  • Вироби з пластику. Навіть банківські картки або SIM-карти мобільних телефонів на спеці можуть покоробитися і втратити працездатність. Що тоді говорити про Корпуси недорогих електронних девайсів (навігаторів, планшетів, ноутбуків). Дане попередження стосується і пластикових присосок, що кріплять кронштейни обладнання до лобового скла.
Авотомбіль під чохлом – не завжди ідеальний варіант. Важливо, щоб тент був з “дихаючої” тканини.
  • Запальнички. Те, що недорогі запальнички в напівпрозорому пластиковому корпусі вибухають при перегріві в салоні, журналістам Авто24 відомо навіть із власного досвіду. Якщо вже запальничка постійно їздить в автомобілі, тримайте її в якійсь коробочці або міцному целофановому пакеті на зіпері – це вбереже від розлітання осколків.

Рекомендація

Якщо вже є необхідність тримати в машині щось із “заборонених” тут предметів,то шукайте для них більш прохолодне місце, наприклад, під сидінням або в багажному відсіку, де менше сонця і нижча температура.

Джерело 24 Канал

Recent Posts

Водіння в дощ: водіям розкрили секрети безпечної їзди

Водіння в дощову погоду несе з собою низку ризиків і загроз для водія. Щоб не…

05.05.2024

Водіям назвали 6 ефективних способів скоротити витрату палива в автомобілі

Кожен водій прагне скоротити витрати на паливо і зробити свою автомобільну подорож більш ефективною. У…

05.05.2024

Водіям розкрили лайфхак із ключами автомобіля, який рятує від спеки влітку

Багато водіїв навіть не підозрюють, що ключі їхніх автомобілів, крім основних, мають і додаткові функції.…

05.05.2024

Гроші на вітер: на якій швидкості не можна відчиняти вікна в автомобілі, щоб не витрачати даремно паливо

Існує безліч рекомендацій для водіїв щодо економії пального в автомобілі, проте мало хто знає, що…

05.05.2024

Чому під час купівлі вживаного автомобіля потрібно уникати машини на “механіці”

Багато автолюбителів відчувають ностальгію за часами, коли автомобілі з механічною коробкою передач були нормою, але…

05.05.2024

5 автомобільних брендів із найвідданішими шанувальниками

Купівля автомобіля - це не тільки придбання транспортного засобу, а й створення зв'язку з брендом.…

05.05.2024