Новинки

Компанія Volvo Cars представила оновлений позашляховик XC90

Сьогодні Volvo Cars представила оновлену версію позашляховика XC90 – флагманської моделі компанії – із новим інноваційним економічним двигуном. Вона ознаменує наступний крок в амбітній стратегії електрифікації. Оновлений XC90 вперше буде обладнаний модифікованою системою рекуперації кінетичної енергії у поєднанні із вже існуючими двигунами внутрішнього згорання. Така електрифікована силова установка отримає новий індекс «В», що дозволятиме заощадити до 15% пального та скоротити викиди.

Нова електрична система гальмування працює за принципом рекуперації енергії та, завдяки цьому, зменшує обсяги споживання пального та викиди. Вихід нових версій XC90 з індексом «В» – важливий крок для компанії Volvo Cars на шляху до електрифікації. Вони доповнять вже існуючий модельний варіант із гібридною силовою установкою T8 Twin Engine Plug-In Hybrid.

Ззовні оновлений ХС90 матиме лише незначні відмінності від дизайну екстер’єру попередньої версії, який раніше отримав низку нагород. Стануть доступними нові варіанти колісних дисків, кольори кузова та удосконалена решітка радіатора. В інтер’єрі ХС90 буде збережено непідвладний часу витончений дизайн. Найбільш помітним оновленням моделі стане ширший вибір конфігурацій розміщення сидінь: від чотиримісної версії Excellence та семимісного сімейного позашляховика до нової конфігурації із шістьма сидіннями. Нові матеріали оздоблення, наприклад, тканина, до складу якої входить вовна, запропонують додаткові можливості для персоналізації.

Завдяки власним розробкам фахівців Volvo у сфері технологій безпеки, силових агрегатів та новій платформі, модель XC90 у 2015 році розпочала «трансформацію» Volvo Cars. Компанія представила нове «обличчя бренду» з характерними фарами у вигляді «Молота Тора» та модульною платформою SPA.

Технології та інновації, презентовані в моделях Volvo серій 90 і 60 у 2015-2019 роки, втілилися і в моделі XC90. У результаті, у світі вже продано понад 320 000 одиниць, і це число продовжує зростати.

У сфері активних технологій безпеки модель XC90 пропонує водіям підтримку в керуванні разом із системами City Safety та Blind Spot Information System (моніторинг «сліпих зон»). City Safety – це єдина система на ринку, що розпізнає пішоходів, велосипедистів та великих тварин. Також стануть доступними системи Oncoming Lane Mitigation, вперше представлена у XC60, та Cross Traffic Alert із функцією автоматичного гальмування. Разом із захисним каркасом – основою технології пасивної безпеки – це робить XC90 одним із найбезпечніших авто на дорозі та підкреслює прагнення компанії Volvo Cars розробляти найбільш безпечні автомобілі.

Позашляховик XC90 став першим автомобілем Volvo, який запропонував інтеграцію з Apple Carplay, а відтепер підтримує й Android Auto. За останні роки інформаційно-розважальна система Sensus пройшла безліч оновлень – в моделі буде представлена її остання версія.

Виробництво оновленого XC90 2020 модельного року розпочнеться цього травня на заводі у Торсланді, Швеція.

Recent Posts

Найкращі автомобілі з повним приводом: ТОП-10 вседорожніх моделей

Вибір правильного автомобіля з повним приводом може бути ключовим рішенням для тих, хто шукає надійний…

27.04.2024

Водіям розповіли, як скоротити витрату палива в автомобілі за лічені хвилини

Водіям автомобілів пропонується простий і ефективний спосіб знизити витрату пального своїх автомобілів всього за кілька…

27.04.2024

Ручник на смітник: чому в автомобілях скоро перестануть ставити важіль стоянкового гальма

У світі автомобілів відбуваються постійні зміни, і однією з них стає дедалі поширеніше застосування електронних…

27.04.2024

Найкращі хетчбеки для роботи і сім’ї: названо ТОП-10 моделей

У пошуку ідеального автомобіля для роботи і сімейних поїздок багато автолюбителів надають перевагу хетчбекам -…

27.04.2024

Які машини обслуговувати найдешевше: ТОП найвигідніших марок

Багато хто не замислюється, що на купівлі автомобіля витрати автомобіліста не закінчуються. Машину потрібно ще…

27.04.2024

Як подорожче продати свою машину: 5 порад від автоекспертів

У житті кожного автовласника може настати момент, коли доводиться розлучатися зі своїм автомобілем. Це може…

27.04.2024