Новинки

Audi офіційно представила суперника Tesla Model S – електроседан e-tron GT

Компанія Audi офіційно представила серійний купе-седан e-tron GT. Новинка зайняла нішу преміальних електрокарів, де складе конкуренцію таким моделями, як Tesla Model S і Porsche Taycan.

Новий Audi e-tron GT побудований на платформі J1 Performance Platform, яку «чотири кільця» розробляли спільно з Porsche. Це ж шасі використовує і вищезгаданий Тайкан, причому від останнього е-трон ГТ успадкував також і батарею.

Довжина машини становить 4,99 м, ширина – 1,96 м, висота – 1,41 м, розмір колісної бази – 2,9 м. Також автомобіль отримав один з найнижчих коефіцієнтів опору повітря в історії бренду – 0,24. Салон електрокара розрахований на чотирьох чоловік, плюс є два багажника – основний ззаду на 405 літрів і ще додатковий передній об’ємом 81 літр.

Виготовили новинку відразу в двох версіях – Audi e-tron GT quattro і RS e-tron GT. Вони обидві оснащені двома електромоторами (по одному двигуну на кожній осі, які разом утворюють повний привід), відмінність полягає лише в продуктивності. Так, базовий варіант Audi e-tron GT quattro видає 350 кВт / 476 к.с. і 630 Нм, а старший варіант (спорт) RS e-tron GT – 440 кВт / 598 к.с. і 830 Нм. Як заявили в Ауді, що RS e-tron GT розганяється до 100 км / год за 3,3 секунди і досягає максимальної швидкості 250 км / год (обмежена електронно). Базовий варіант долає позначку 100 км / год за 4,1 секунди, максимальна швидкість 245 км / год.

І в першому, і в другому випадку, електропривід живиться від батареї корисною ємністю 86 кВтг (номінально – 93 кВт · год). e-tron GT quattro її проїжджає на ній без дозарядки 488 км по циклу WLTP (425 км реально), а RS e-tron GT – 472 км по WLTP (410 км реально). Також передбачена швидка зарядка – 80% ємності можна заповнити за 22,5 хвилини.

В оснащення Audi e-tron GT також входять: електромеханічний підсилювач керма (його мета – уникати різкості, але при цьому зберігати спортивний запал машини), регульована підвіска (пневмопідвіска в версії RS), система Audi Drive Select з чотирма режимами руху (комфортний, енергоефективний , динамічний та індивідуальний), повнокероване шасі (невеликий поворот задніх коліс), матричні світлодіодні фари, 12,3-дюймова цифрова приборка, мультимедіа з 10,1-дюймовим тачскріном і проекційний дисплей. Розмір коліс – від 19 до 21 дюйма.

Ціни на новинку вже оголошені. У Німеччині Audi e-tron GT quattro коштує 99 800 євро, а RS e-tron GT quattro – 138 200 євро. Виробництво електрокара налагоджено на заводі в Неккарзульмі в Німеччині, де, до речі, випускається спорткар Audi R8.

Recent Posts

Водіння в дощ: водіям розкрили секрети безпечної їзди

Водіння в дощову погоду несе з собою низку ризиків і загроз для водія. Щоб не…

05.05.2024

Водіям назвали 6 ефективних способів скоротити витрату палива в автомобілі

Кожен водій прагне скоротити витрати на паливо і зробити свою автомобільну подорож більш ефективною. У…

05.05.2024

Водіям розкрили лайфхак із ключами автомобіля, який рятує від спеки влітку

Багато водіїв навіть не підозрюють, що ключі їхніх автомобілів, крім основних, мають і додаткові функції.…

05.05.2024

Гроші на вітер: на якій швидкості не можна відчиняти вікна в автомобілі, щоб не витрачати даремно паливо

Існує безліч рекомендацій для водіїв щодо економії пального в автомобілі, проте мало хто знає, що…

05.05.2024

Чому під час купівлі вживаного автомобіля потрібно уникати машини на “механіці”

Багато автолюбителів відчувають ностальгію за часами, коли автомобілі з механічною коробкою передач були нормою, але…

05.05.2024

5 автомобільних брендів із найвідданішими шанувальниками

Купівля автомобіля - це не тільки придбання транспортного засобу, а й створення зв'язку з брендом.…

05.05.2024