Статті

Як не вбити «автомат» на корейських кросоверах: три поради

Корейські автомобілі дуже популярні на ринку, і це зумовлено їх надійними автоматичними коробками передач. У порівнянні з іншими типами коробок, такими як роботизовані коробки, варіатори або преселективні КПП, класичні автоматичні коробки можуть пройти до 250 тис. кілометрів без ремонту. Однак, це не означає, що вони не мають слабких місць. Деякі власники корейських автомобілів звертаються в ремонт через неправильну експлуатацію всього за два-три роки після покупки, інформує “Твоя МАШИНА”.

Сучасні корейські автоматичні коробки передач походять від 4-ступінчастої моделі A4CF1. Ці коробки, які встановлюються на різні моделі, включаючи малолітражні автомобілі і кросовери, відомі своєю надійністю та довговічністю. Після модернізації, вони отримали 6 передач і здатні проходити до 300-350 тис. кілометрів без ремонту при належному обслуговуванні.

Наприклад, на ринку присутні моделі коробок A6GF1 або A6F22, які встановлюються з 2009 року на компактні автомобілі Hyundai та KIA. Є також модифікації A6MF1 та A6MF2, які встановлюються на кросовери цих брендів. Всі ці моделі мають подібну технічну базу і схожі недоліки.

Фахівці надають кілька порад, як зберегти автоматичну трансмісію у хорошому стані:

– Слід регулярно перевіряти рівень та якість оливи, оскільки корейські автоматичні коробки вимагають чистої робочої рідини. Забруднена олива може призвести до засмічення гідроблоку та проблем з перемиканням передач. Рекомендується стежити за рівнем оливи, а після 100 тис. км пробігу змінювати її кожні 30 тис. км.

– Уникайте надмірного переключення режимів коробки передач, зокрема з положення “D” в “P” або “N”. Часті зміни режимів можуть призвести до зайвого зносу. Рекомендується встановлювати коробку у положення “P” тільки перед вимкненням двигуна.

– Будьте обережні при буксуванні на грунтових дорогах, особливо при холодному двигуні. Холодне масло у коробці може призвести до зайвого тиску на фрикціони та клапани. Рекомендується прогріти двигун та трансмісію перед буксуванням.

Дотримуючись цих порад, ви можете збільшити термін експлуатації автоматичної трансмісії на вашому корейському автомобілі.

Recent Posts

Навіщо водії доливають етиловий спирт у бензобак автомобіля

Автомобілісти часто стикаються з проблемами, що виникають через накопичення вологи в паливній системі. Це питання…

29.09.2024

ТОП-6 афер на СТО: як механіки обманюють власників автомобілів

Сфера автосервісу в Україні останніми роками стає все більш затребуваною. Українці стали частіше довіряти ремонт…

29.09.2024

Кращі «бусики» прямо зараз: ТОП-10 мінівенів у 2024 році

Мінівени можуть здатися зовні не надто великими порівняно з повноцінними фургонами, але вони, як правило,…

29.09.2024

Неприємний запах із кондиціонера в автомобілі: як його позбутися

Болотний запах із кондиціонера в автомобілі не є рідкістю. Час від часу з такою проблемою…

29.09.2024

Керамічне покриття на автомобілях: як довго тримається і як збільшити термін його служби

Останнім часом дедалі більше українців обирають для своїх автомобілів керамічне покриття, що дає змогу надійно…

29.09.2024

Кращі вживані Porsche, які ви можете собі дозволити прямо зараз

Porsche - мрія багатьох, але ціни на ці автомобілі іноді просто позамежні. Виходом із ситуації…

29.09.2024