Українські водії стали жертвами нової шахрайської схеми

Довірливим громадянам пропонували дуже дешеві автомобілі у кредит, та жоден з них не отримав ані колеса від омріяної автівки.

Шахраї орудували у 7 областях України, “продаючи” в кредит дешеві автомобілі. За час своєї діяльності вони встигли обдурити більше 150 громадян і завдати їм збитків на 7 мільйонів гривень.

Прес-служба Нацполіції повідомила про те, що у Львівській, Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській і Чернівецькій областях заарештовано мережу офісів, в яких під виглядом продажу автотранспорту в кредит зловмисники виманювали в громадян гроші. Центральний офіс зловмисників знаходився у Києві.

Працівники офісів розміщували на інтернет-сайтах рекламні оголошення про продаж автомобілів за цінами суттєво нижчими від ринкових та ще й у кредит. Клієнтам пропонували на вибір машини в широкому ціновому діапазоні від бюджетних до люксових, надавали можливість вибору комплектацій. обравши автомобіль, клієнт підписував “липову” угоду, попередній договір купівлі-продажу, за умовами якої покупець мав внести на рахунок фірми передплату у розмірі 10 відсотків від вартості автомобіля. Менеджери запевняли, що машини клієнти отримають протягом 3-4 робочих днів.

Нічого не підозрюючи, громадяни перераховували від 30 до 100 тисяч гривень на вказаний менеджерами банківський рахунок. Коли ж в обумовлені терміни вони не отримували обіцяних автомобілів і зверталися в офіси, працівники придумували різні обставини і причини затримки. Коли кількість невдоволених і розлючених “клієнтів” досягала критичної маси – зловмисники орендували нові приміщення і переїжджали до нового офісу.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки і припинили незаконну діяльність мережі офісів і головного представництва в Києві, під час яких вилучили понад 50 печаток різних суб’єктів господарювання, штампи, договори, документи бухгалтерського та податкового обліку, рекламні оголошення, каталоги та інші речові докази злочинної діяльності.

Recent Posts

Водіння в дощ: водіям розкрили секрети безпечної їзди

Водіння в дощову погоду несе з собою низку ризиків і загроз для водія. Щоб не…

05.05.2024

Водіям назвали 6 ефективних способів скоротити витрату палива в автомобілі

Кожен водій прагне скоротити витрати на паливо і зробити свою автомобільну подорож більш ефективною. У…

05.05.2024

Водіям розкрили лайфхак із ключами автомобіля, який рятує від спеки влітку

Багато водіїв навіть не підозрюють, що ключі їхніх автомобілів, крім основних, мають і додаткові функції.…

05.05.2024

Гроші на вітер: на якій швидкості не можна відчиняти вікна в автомобілі, щоб не витрачати даремно паливо

Існує безліч рекомендацій для водіїв щодо економії пального в автомобілі, проте мало хто знає, що…

05.05.2024

Чому під час купівлі вживаного автомобіля потрібно уникати машини на “механіці”

Багато автолюбителів відчувають ностальгію за часами, коли автомобілі з механічною коробкою передач були нормою, але…

05.05.2024

5 автомобільних брендів із найвідданішими шанувальниками

Купівля автомобіля - це не тільки придбання транспортного засобу, а й створення зв'язку з брендом.…

05.05.2024