ТОП-5 найбільш незвичайних опцій в сучасних авто

Більшість автомобілів мають обмежений набір функцій, тому «заточити» машину під себе покупцеві допомагають всілякі опції, які можуть бути як банальними, так і незвичайними. Експерти склали ТОП-5 найбільш незвичайних і цікавих опцій, які пропонуються в серійних автомобілях.

5 місце – кавоварка в Fiat 500L

Італійські автовиробники завжди славилися неординарним підходом до створення машин. Тож не дивно, що ідея встановити в якості додаткової опції кавоварку прийшла саме маркетологам компанії Fiat. В принципі, задум вийшов цікавий. Так, кавоварка не займає багато місця, живиться від прикурювача і дозволяє побалувати себе гарячою кавою не виходячи з авто.

4 місце – Openometer в Mini Convertible

Досі не зрозуміло, яким чином представникам британської марки прийшла в голову настільки несподівана і в той же час сумнівна ідея. Для кабріолета Mini Convertible була доступна недешева за ціною опція у вигляді своєрідного «лічильника відкритого верху», який показував кількість годин, протягом яких авто знаходилося зі складеним дахом. Практичної користі від такого лічильника жодної, зате коштувала вона пристойно.

3 місце – Датчик серцебиття в Volvo S80

Шведська компанія здавна славиться особливим ставленням до безпеки у свої авто. Це стосується не тільки систем активної і пасивної безпеки, але також і збереження машини в цілому. Так, в якості опції для ряду флагманських моделей марки пропонувалася функція, яка могла стежити за станом авто і навіть відстежувати серцебиття викрадача, який забрався в салон. Відповідний індикатор на брелоку ключа запалювання повідомляв про те, що в машині злодій, у якого «калатає» серце.

2 місце – Шкіряне оздоблення повітроводів у Porsche 911

Просто шкіряним салоном сьогодні нікого не здивуєш, тому фахівці компанії Porsche пішли ще далі й запропонували клієнтам спеціальну опцію, яка покривала шкірою абсолютно все, включаючи навіть дефлектори вентиляції та опалення. Це безсумнівно дуже круто, однак вимагає обережного поводження з піччю, щоб не отримати в салоні запах барбекю.

1 місце – Захист від біологічної зброї в Tesla Model S/X

Засновник компанії Tesla Ілон Маск вміє дивувати публіку, тому не дивно, що саме в автомобілі даної марки з’явилася опція, що дозволяє захиститися від радіоактивних опадів, отруйних газів і вірусних хвороб. За заявою розробників, фірмова система очищення повітря Bioweapon Defence Mode в сотню разів ефективніша за будь-який фільтр, встановлений в інші авто.

Сучасний споживач настільки розбещений різноманітними опціями і додатковим обладнанням, що виробникам доводиться йти на різні хитрощі, щоб викликати інтерес у покупця. Хтось потрапляє в точку, а чиїсь задумки виявляються абсолютно безглуздими і непрактичними, але від того не менш цікавими.

Recent Posts

Підступний маневр на дорогах: за що водіям загрожує штраф у 340 гривень

Кожен водій стикається з ситуаціями на дорозі, коли доводиться сумніватися в правильності своїх дій. Особливо…

20.09.2024

Не робіть так: одна популярна помилка водіїв, яка вбиває ваш автомобіль

У повсякденній діяльності українські автомобілісти роблять чимало помилок, які іноді обходяться їм вкрай дорого. До…

20.09.2024

Механік закликав негайно зупинити авто, якщо бачите цей індикатор на приладовій панелі

Топовий американський автомеханік Скотті Кілмер, маючи 56-річний досвід роботи з автомобілями, назвав одну небезпечну ознаку,…

20.09.2024

Навіщо водії зі стажем натирають лобове скло автомобіля сирою картоплею

Якщо ви побачите, як автомобіліст натирає лобове скло картоплею, не варто відразу думати, що він…

20.09.2024

Правило 30 хвилин: що потрібно знати водієві про заряджання акумулятора автомобіля під час руху

Акумулятор автомобіля - один із найважливіших компонентів транспортного засобу, що потребує регулярного обслуговування. Ситуації, коли…

19.09.2024

Не робіть так: яка популярна помилка водіїв під час паркування веде до блокування АКПП

Автомобілі з автоматичною коробкою передач істотно полегшують життя сучасним водіям. Ці машини не потребують частого…

19.09.2024