Водіям розповіли чому важливо своєчасно міняти охолоджуючу рідину в машині

Як часто необхідно проводити заміну охолоджуючої рідини, повідомляє “Твоя МАШИНА” .

Охолоджуюча рідина при експлуатації автомобіля, з часом втрачає свої властивості, не виконує захисних функцій, що призводить до розвитку корозійних процесів.

На сучасному ринку великий вибір охолоджуючих рідин. Термін заміни антифризу визначає завод виробник. Як правило строк служби становить 5-10 років, або пробіг в 250-650 тис. Км (цифри різні для легкових і вантажних авто).

В інструкції багато виробників вказують ще один показник, якщо кількість активних інгібіторів знизилося до 85%, антифриз потрібно міняти.

Для більшості автомобілів куплених на первинному ринку, заміну охолоджувальної рідини, потрібно робити дуже рідко. Багато іноземні виробники авто, дають гарантію на охолоджуючі рідини на 10 років. Потрібно відзначити, що в деяких бюджетних моделях, використовують дешеві рідини і термін гарантії до 3-х років або 125 тис. Км пробігу.

Рада фахівців – дуже важливо стежити за рівнем охолоджуючої рідини. Падіння рівня, в результаті витоку або несправності, призводить до серйозних пошкоджень двигуна.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти