Правильно паркуватися – просто: запам’ятай 4 простих правила і станеш майстром

Сьогодні отримати водійське посвідчення – справа доступна. Тільки походів в автошколу вистачає тільки на те, щоб навчитися самим азам, адже, як відомо, теорія і практика істотно відрізняються. Можна мільйон разів відпрацювати рух на навчальній площадці, але, коли ти опинишся на дорозі, знання можуть не допомогти, пише Твоя МАШИНА з посиланням на NewsOboz.org.

Кращим вчителем і головним скарбом стає досвід. Однак в разі управління автомобілем його ціна може бути занадто висока, а тому водіям-початківцям після отримання посвідчення доводиться вчитися ще старанніше. Хтось просить допомогти більш досвідчених знайомих, а хтось шукає поради в Інтернеті.

Думаю, багато хто пам’ятає свої перші уроки парковки, коли інструктор робив все, щоб твої рухи були відточені не менше, аніж у кращих хірургів. Рано чи пізно всі ми навчилися правильно об’їжджати ці обридлі конуси і паркувати авто не гірше справжнього водія. Тільки от у реальному житті немає ніяких конусів, там чужі машини, які чіпляти точно не варто.

Ще більше ситуація ускладнюється в більш-менш великих містах, де місце для парковки знайти проблематично. Найчастіше люди залишають свої авто вздовж дороги і саме в такій ситуації вкрай важливо володіти навичками паралельної парковки.

Найбільша складність полягає в тому, що рух доведеться виконувати виключно заднім ходом. При спробі зробити паралельну парковку переднім ходом, підвищується ймовірність ДТП.

Перейдемо безпосередньо до інструкції.

Крок 1. Пошук місця

Тут нічого складного. Повільно рухаючись вздовж припаркованих авто, знайди підходяще місце. Тут потрібно правильно оцінити, чи поміститься твоє авто в порожній простір. Врахуй, що має ще залишитися не менше півметра між тобою і сусідами.

Крок 2. Вирівнювання

Зупини своє авто паралельно машині, за якою ти будеш паркуватися на відстані 80-100 см. Починай повільно здавати назад до тих пір, поки твоя задня стійка не порівняється з бампером машини, яка буде попереду. Можна зробити орієнтиром чорну гумку на задньому правому склі, вона повинна перебувати на рівні задньої лівої фари сусіднього авто.

Крок 3. В’їзд

Виверни кермо вправо і почни повільно в’їжджати на паркувальне місце. Ти повинен зробити кут між твоїм авто і тротуаром 45 градусів. Здавай назад до тих пір, поки в правому дзеркалі буде виднітися права фара задньої машини. Зупинись і вирівняй кермо.

Крок 4. Вирівнювання

Якщо ти вірно виконав попередні кроки, то тут проблем не буде. Необхідно вивернути кермо вліво і здавати назад до тих, поки авто не стане паралельно узбіччю. Далі займи безпечне положення між двома машинами, заглуши двигун і включи стояночне гальмо.

Car Reverse Parking Correct Scheme with Arrow and Empty Place for Drive. Vector illustration

Врахуй, теоретичні знання не роблять тебе майстром.

Recent Posts

Молода кров кипить: п’ять типових похибок юних водіїв за кермом автомобіля

Молоді водії через свої захоплення та брак досвіду схильні робити типові для себе помилки за…

20.09.2024

Підступний маневр на дорогах: за що водіям загрожує штраф у 340 гривень

Кожен водій стикається з ситуаціями на дорозі, коли доводиться сумніватися в правильності своїх дій. Особливо…

20.09.2024

Не робіть так: одна популярна помилка водіїв, яка вбиває ваш автомобіль

У повсякденній діяльності українські автомобілісти роблять чимало помилок, які іноді обходяться їм вкрай дорого. До…

20.09.2024

Механік закликав негайно зупинити авто, якщо бачите цей індикатор на приладовій панелі

Топовий американський автомеханік Скотті Кілмер, маючи 56-річний досвід роботи з автомобілями, назвав одну небезпечну ознаку,…

20.09.2024

Навіщо водії зі стажем натирають лобове скло автомобіля сирою картоплею

Якщо ви побачите, як автомобіліст натирає лобове скло картоплею, не варто відразу думати, що він…

20.09.2024

Правило 30 хвилин: що потрібно знати водієві про заряджання акумулятора автомобіля під час руху

Акумулятор автомобіля - один із найважливіших компонентів транспортного засобу, що потребує регулярного обслуговування. Ситуації, коли…

19.09.2024