Як правильно користуватись кнопкою ручника в авто

Водії автомобілів з класичним стоянковим гальмом діляться на дві категорії – одні при підйомі важеля натискають на кнопку, розташовану з його торця, а інші її не чіпають.

Якщо нею не користуватися, то рукоятка піднімається з характерними клацаннями. Але опустити ручник, не натиснувши при цьому кнопку, неможливо.

Як відомо, за допомогою цієї функції блокуються колеса, щоб на схилі автомобіль не скочувався і залишався на місці. Затиск гальмівних колодок відбувається за рахунок троса, який тягнеться до важеля в салоні. Вищезазначені клацання свідчать про наявність спеціальних фіксаторів, від яких залежить ступінь блокування колодок. Чим вище рукоятка, тим сильніше натягнутий трос і міцніше затиск.

Якщо піднімати ручник з натиснутою кнопкою, то клацання пропадають, і важіль піднімається безперешкодно. У цьому випадку, щоб зафіксувати необхідну висоту і ступінь блокування колодок, водієві потрібно просто відпустити кнопку.

Деякі автовласники впевнені, що, використовуючи при підйомі кнопку і тим самим уникаючи клацань, вони продовжують ресурс механізмів цієї функції. Частково це так, оскільки в такому випадку фіксатори не взаємодіють з тросом.

У зворотній ситуації, коли кнопка не задіяна, елементи механізму стикаються один з одним, від чого й чути клацання. Однак, як показує практика, великої шкоди від такого способу використання ручника не відбувається, і натиснута кнопка життя йому істотно не продовжить. Тому робіть так, як вам зручно.

Recent Posts

Механік закликав негайно зупинити авто, якщо бачите цей індикатор на приладовій панелі

Топовий американський автомеханік Скотті Кілмер, маючи 56-річний досвід роботи з автомобілями, назвав одну небезпечну ознаку,…

20.09.2024

Навіщо водії зі стажем натирають лобове скло автомобіля сирою картоплею

Якщо ви побачите, як автомобіліст натирає лобове скло картоплею, не варто відразу думати, що він…

20.09.2024

Правило 30 хвилин: що потрібно знати водієві про заряджання акумулятора автомобіля під час руху

Акумулятор автомобіля - один із найважливіших компонентів транспортного засобу, що потребує регулярного обслуговування. Ситуації, коли…

19.09.2024

Не робіть так: яка популярна помилка водіїв під час паркування веде до блокування АКПП

Автомобілі з автоматичною коробкою передач істотно полегшують життя сучасним водіям. Ці машини не потребують частого…

19.09.2024

Десять найгірших автомобілів в історії: помилки, які неможливо забути

Сучасні автомобілі значно просунулися в плані технологій, безпеки та надійності. Навіть найбільш невиразні моделі зазвичай…

19.09.2024

П’ять помилок водіїв, які вбивають ваш автомобіль: як уникнути непотрібних поломок

Кожен автовласник хоче, щоб його транспортний засіб прослужив якомога довше, але багато хто з нас…

19.09.2024