Навіщо деякі автомобілісти додають в бак марганцівку, і які можуть бути наслідки

В мережі є безліч «народних» способів і рекомендацій різного ступеня корисності і правдоподібності. Так, наприклад, є досить широка категорія досвідчених автомобілістів, які стверджують, що є сенс додавати в бензобак свого автомобіля марганцівку. Саме час розібратися з тим, навіщо вони дають подібні поради і що буде насправді.

В автомобільному середовищі навколо марганцівки існує чимало міфів і помилок, з яких ростуть досить сумнівні рекомендації. За великим рахунком всі міфи про марганцівці в паливному баку можна поділити на дві категорії: позитивні помилки і негативні помилки. І ті, й інші однаково шкідливі і на практиці нічого спільного з дійсністю не мають. У чому ж суть описуваної проблеми?

Негативні міфи про перманганат калію в паливному баку зводяться до того, що він нібито може стати причиною детонації палива через початок хімічної реакції даного елемента з бензином. Автори цього міфу стверджують, що кількість тепла, що виділяється марганцівкою в цей момент, цілком достатня для того, щоб спровокувати вибух бензобака або принаймні вибух в циліндрі двигуна, що стане причиною поломки останнього.

Позитивні міфи про марганцівку в свою чергу зводяться до того, що додавання її в бензобак (нібито) призводить до підвищення потужності двигуна за рахунок виділення все того ж додаткового тепла, яке стає надлишковою енергією. Нібито марганцівка підсилює реакцію горіння, що протікає в циліндрі, а разом з нею підвищує і віддачу мотора.

Все це має дуже мало спільного з дійсністю. Марганцівка не здатна спровокувати вибух бензобака точно також, як не здатна підвищити віддачу двигуна. Хоча б тому, що її кристали чи потраплять в циліндр, а якщо і потраплять, то швидше за все стануть причиною його поломки в середньостроковій перспективі. Однак, куди ймовірніше те, що кристали цієї речовини просто заб’ють собою паливний фільтр в результаті чого автомобіль просто заглохне.

Recent Posts

Водіння в дощ: водіям розкрили секрети безпечної їзди

Водіння в дощову погоду несе з собою низку ризиків і загроз для водія. Щоб не…

05.05.2024

Водіям назвали 6 ефективних способів скоротити витрату палива в автомобілі

Кожен водій прагне скоротити витрати на паливо і зробити свою автомобільну подорож більш ефективною. У…

05.05.2024

Водіям розкрили лайфхак із ключами автомобіля, який рятує від спеки влітку

Багато водіїв навіть не підозрюють, що ключі їхніх автомобілів, крім основних, мають і додаткові функції.…

05.05.2024

Гроші на вітер: на якій швидкості не можна відчиняти вікна в автомобілі, щоб не витрачати даремно паливо

Існує безліч рекомендацій для водіїв щодо економії пального в автомобілі, проте мало хто знає, що…

05.05.2024

Чому під час купівлі вживаного автомобіля потрібно уникати машини на “механіці”

Багато автолюбителів відчувають ностальгію за часами, коли автомобілі з механічною коробкою передач були нормою, але…

05.05.2024

5 автомобільних брендів із найвідданішими шанувальниками

Купівля автомобіля - це не тільки придбання транспортного засобу, а й створення зв'язку з брендом.…

05.05.2024