Categories: ФотоЦікаво

В Україні “Волгу” перетворили в електромобіль (Фото)

В Україні створили унікальний повноцінний електромобіль з ГАЗ-21

Зараз екологічно чистий автомобіль на базі ГАЗ-21 вже майже пройшов сертифікацію як транспортний засіб. Цю 21-ю “Волгу” – можна вважати одним з перших ретромобілів з електричною силовою установкою.

У моторному відсіку розташувався 30-кіловатний електродвигун Warp11, який важить 80 кг. Знизу серце автомобіля закрито захисною плівкою, а зверху – блоком батарей. Електричний мотор постійного струму номінальною потужністю 30 кВт (максимальна – 90 кВт) розрахований на напругу до 190 В і струм в 1000 А. Привід тут задній, трансмісія – стічна триступенева коробка передач. Максимальна швидкість обмежена електронним блоком управління на позначці 90 км/год.

Джерелом енергії тут служать 29 тягових літій-іонних батарей TS-LFP (ємність кожної – 260 Ач) компанії Thunder Sky Batteries. Сумарна напруга блоку батарей склало 104,4 В, енергоємність – 27 кВт.год 15 літій-іонних батарей розміщені в багажнику, а решта 14 в підкапотному просторі автомобіля, де були прикриті пластиною з прозорого пластика.

При середній швидкості 50 км / ч запас ходу в міському циклі складає 85 км. Найцікавіше, що при цьому у батареї зберігається ще до 30% заряду. Контроль роботи батарей здійснюється системою GT BMS виробництва Thunder Sky, яка також розташовується в моторному відсіку. Уся інформація про поточний стан блоку батарей відображається на кольоровому сенсорному LCD-моніторі, який розмітити в салоні автомобіля. Місце радіатора зайняв регулятор охолодження.

Важить “Волга” на електротязі 1600 кг. На переобладнання ГАЗ-21 в електромобіль у автора даного проекту пішло приблизно близько $25 тис.

Зарядних пристроїв передбачено відразу 2: від стаціонарного зарядного пристрою потужністю 9 кВт, де розетка для його підключення знаходиться в машині під кришкою бензобака (зарядити машину можна за 4-5 годин) і побутової мережею 220 В (батарея наповнюється за 8 -10 годин).

Що стосується зовнішності автомобіля, то його власнику вдалося зберегти класичний вид га3 21. Це стосується і салону, який зберіг свій первісний вигляд. Але то що це не зовсім звичайна Волга, а повністю електрична, розумієш тільки тоді, коли машина безшумно рушає з місця.

Опалення салону автомобіля забезпечує електрофен потужністю 800 Вт, розташований на місці штатної пічки.

Recent Posts

10 неймовірних фактів, які варто знати про Alfa Romeo

Коли мова заходить про італійських автовиробників, слід розуміти, що Alfa Romeo – це не просто…

28.04.2024

Найдешевші швидкі автомобілі у 2024 році: ТОП-10 моделей

Якщо вам важлива швидкість, але бюджет обмежений, не впадайте у відчай. На автомобільному ринку є…

28.04.2024

Влетите у копієчку: механік вказав водіям на маловідому помилку з колесами

Багато водіїв навіть не замислюються про важливість використання в процесі експлуатації автомобіля правильних коліс. Існує…

28.04.2024

В Україні водій 25 років їздив із фальшивими правами: погорів на своїй зухвалості

У Кривому Розі виявили водія, який 25 років їздив із фальшивим посвідченням водія. Виявити підробку…

28.04.2024

Як продовжити життя автомобільним шинами: поради для водіїв

Автомобільні шини – це не тільки основний контакт вашого автомобіля з дорогою, а й один…

28.04.2024

Конфіскація автомобілів: де та за що в українських водіїв можуть відібрати машину

Українські водії звикли до усвідомлення того, що їхні автомобілі – це їхня власність, яка є…

28.04.2024