Categories: Гараж

7 порад для збільшення терміну служби двигуна вашого автомобіля

Для продовження терміну служби двигуна, необхідно дотримуватися простих правил догляду та обслуговування. Крім того, зміна поведінки під час водіння автомобіля також може бути хорошою мірою для досягнення цієї мети, також можна заощадити на ремонті і інших процедурах.

Тримайте низькі обороти протягом перших кількох кілометрів

Підтримка спокійної роботи двигуна, плавне водіння автомобіля: перші 1000-1500 кілометрів на автомобілях, які тільки що виїхали з автосалону, приносять величезну користь двигуну автомобіля. В ідеалі слід очікувати перемикання передач – не більше 3500 об/хв – при зміні швидкості і поступовому прискоренні. На цьому першому етапі бажано триматися подалі від автомагістралей.

Уникайте нагрівання двигуна автомобіля

Не потрібно прогрівати двигун перед виїздом з ранку. В ідеалі потрібно сісти в машину, запустити двигун, пристебнути ремінь безпеки і внести деякі корективи, це час, який потрібен для ідеального прогріву. Поступово набирайте швидкість, поки двигун не досягне оптимальної температури.

Не прискорюйтесь ривками

Часто такі ситуації, як поспіх, змушують помилятися при управлінні автомобілем. Прискорення, кожен раз, коли загоряється зелений сигнал світлофора, може скоротити час, але ця звичка є однією з основних причин, скорочення терміну служби двигуна автомобіля.

У пробках машина працює в важких умовах, а це сприяє підвищенню температури, перевантаженнь системи охолодження.

Міняйте фільтри

Заміна повітряних і масляних фільтрів, коли це необхідно, є найкращою мірою. Не варто уникати заміни, так як ці предмети дуже дешеві. Якщо повітряний фільтр забруднений, замініть його. Точно так же щодо масляного фільтра. Таке ставлення буде підтримувати плавний хід автомобіля і запобіжить зносу двигуна.

Уникайте перевезення надмірної ваги

Двигуни розраховані на середню вагу. Коли це навантаження перевищує допустимі межі, від двигуна потрібно більше зусилля – він працює більше, ніж зазвичай. Чим більше зусиль докладає мотор під час роботи, тим коротше його термін служби.

Тому уникайте перевезення предметів, які не будуть використовуватися. Люди мають звичку класти все в багажник, але залиште все тільки найнеобхідніше. Так, напевно заощадите зайві зусилля двигуна автомобіля.

Використовуйте перемикання передач правильно

Використовуйте механізми правильно. Знайте, що коректне використання коробки передач безпосередньо впливає на термін служби двигуна. Дуже високі швидкості збільшують споживання і знос. Уникайте червоної зони на тахометрі – це межа обертання – він часто призводить до величезних витрат на компоненти двигуна. Висока і низька швидкість вимагають більшого зусилля від клапанів, використовуйте належну передачу для кожної швидкості автомобіля.

Профілактичне обслуговування і не забудьте прочитати інструкцію

Передусім у посібнику є все, що власник повинен знати, наприклад інтервали технічного обслуговування і елементи, які слід перевіряти в автомобілі. Завжди обслуговуйте деталі, які зношуються швидше, і при необхідності замінюйте їх. Таким чином, двигун автомобіля буде працювати тихо, незалежно від цифр, які показує одометр.

Як можна помітити, невеликі зміни в звичках водіння автомобіля можуть значно продовжити термін служби двигуна автомобіля. Дотримуйтесь простих порад і дайте машині попрацювати довше!

Recent Posts

Найдешевші швидкі автомобілі у 2024 році: ТОП-10 моделей

Якщо вам важлива швидкість, але бюджет обмежений, не впадайте у відчай. На автомобільному ринку є…

28.04.2024

Влетите у копієчку: механік вказав водіям на маловідому помилку з колесами

Багато водіїв навіть не замислюються про важливість використання в процесі експлуатації автомобіля правильних коліс. Існує…

28.04.2024

В Україні водій 25 років їздив із фальшивими правами: погорів на своїй зухвалості

У Кривому Розі виявили водія, який 25 років їздив із фальшивим посвідченням водія. Виявити підробку…

28.04.2024

Як продовжити життя автомобільним шинами: поради для водіїв

Автомобільні шини – це не тільки основний контакт вашого автомобіля з дорогою, а й один…

28.04.2024

Конфіскація автомобілів: де та за що в українських водіїв можуть відібрати машину

Українські водії звикли до усвідомлення того, що їхні автомобілі – це їхня власність, яка є…

28.04.2024

Поліція почала “полювання” на водіїв без одного важливого атрибута: як не платити штраф

В Україні існує цілий перелік предметів, експлуатувати автомобіль без яких заборонено ПДР. Є навіть думка,…

28.04.2024