Навіщо водії вішають на автомобіль маленьке відерце

Ще в часи СРСР водії почали вішати на свої машини відра. Радянського Союзу немає вже двадцять дев’ять років. Проте, до цих пір на деяких автомобілях можна побачити маленькі ведерца. Що це – бажання виділитися з “юрби” чи необхідність?

Радянські водії, найчастіше водії вантажівок, часто, наприклад, вішали відро на глушник або кріпили на задній бампер (возити його в салоні було не дуже зручно). Це робилося для того, що в радіатор доводилося часто доливати воду. Чому? Просто в ті часи тосол або антифриз були в дефіциті, а термостати системи охолодження – ненадійні. Ось водії і возили з собою відра. У них вони набирали так потрібну для радіаторів воду, коли вона випаровувалася.

До того ж, водій завжди міг скористатися відром для того, щоб помити свого “залізного коня”, або помитися самому, якщо з’являлася така необхідність.

Взимку відро теж могло виручити автомобіліста. Наприклад, водії старих вантажівок перед нічною стоянкою зливали воду з системи охолодження. В іншому випадку вона могла просто замерзнути. Вранці, щоб завівся мотор, його “проливали” гарячою водою.

Раніше возили з собою відро взимку і водії дизельних вантажівок. У відрі розводили багаття і гріли з його допомогою паливний бак, в якому замерзла солярка.

Зараз далекобійники теж возять з собою відра, як раз для того, щоб можна було зігріти замерзлу солярку. А от водіям легкових автомобілів вони в наш час вже абсолютно не потрібні. Деякі водії вішають маленькі ведерца для того, щоб виділитися з “юрби”.

Recent Posts

Ніколи не купуйте їх: 7 ознак проблемного автомобіля

Під час вибору вживаного авто слід звертати увагу на цілу низку чинників, щоб надалі не…

07.05.2024

Блогер назвав три найкращі машини, які можна купити до 500 000 гривень

Популярний британський автомобільний блогер, ведучий YouTube-каналу Rusty Trusty висловився на тему купівлі старих автомобілів у…

07.05.2024

Як водієві зрозуміти, що зносилися гальмівні колодки автомобіля: 3 типові ознаки

Весна є типовим періодом, коли водії помічають, що гальмівні колодки їхнього автомобіля зносилися. Після зимового…

07.05.2024

Найекономніші компактні автомобілі: ТОП-12 моделей

Компактні автомобілі користуються дедалі більшою популярністю серед українців, особливо у великих містах, де мобільність і…

07.05.2024

Названо найкращі дні для купівлі автомобіля у 2024 році

Купівля нового автомобіля може бути захоплюючою подією, але вибір часу для цієї угоди може істотно…

07.05.2024

Найкращі автомобілі BMW, які є у продажу просто зараз

BMW - це бренд, який не потребує представлення. З їхньою багатою спадщиною та інноваційним підходом…

07.05.2024