Volkswagen представив новий кросовер

Volkswagen продовжує розширювати свою присутність в Південній Америці. Днями компанія представила розроблений спеціально для цього континенту компактний кросовер Nivus. Його розробили тут же, в бразильському філіалі.

Новинці вдається поєднувати компактність, бюджетність і стиль крос-купе. У форм-факторі крос-купе зазвичай створюють більш дорогі і великі моделі, але VW вирішив запропонувати машину в такому стилі ширшій аудиторії. В цілому Nivus схожий на хетчбек зі збільшеним дорожнім просвітом.

До речі, про кліренс: він збільшений лише на 10 мм в порівнянні з місцевим бюджетним седаном Virtus. Саме на його базі і побудований Nivus. В основі автомобілів лежить платформа MQB-A0, яка дебютувала на моделі Polo. На паркетнику застосовуються передні стійки McPherson і задня напівзалежна підвіска. Що цікаво: кросовер частково уніфікований з Віртусом по силовому каркасу і зовнішніх елементах кузова. Так, у них однакові передні двері.

Довжина автомобіля складає 4266 мм, тобто Нівус виявився трішки більший, ніж Volkswagen T-Roc і Volkswagen T-Cross. Розмір колісної бази – 2566 мм. Обсяг багажника становить 415 літрів.

Під капотом встановлений мотор 200 TSI. Але 200 – це не потужність і не скорочене від обсягу 2,0 л, а всього лише маркетингове позначення. Насправді це 3-циліндровий 1,0-літровий двигун. Він розвиває 128 к.с. на етанолі або 116 к.с. – на бензині. Вибирати південноамериканцям не доведеться не тільки двигун, а й трансмісію: буде доступний тільки 6-ступінчастий “автомат”. Привід — тільки передній. За замовчуванням в кросовер встановлюється шість подушок безпеки.

Однією з головних технологічних інновацій Нівуса називається система Volkswagen Play. Це нова медіасистема, повністю розроблена в Бразилії (яка стане одним з основних ринків збуту). Вона включає 10-дюймовий сенсорний дисплей по центру і цифрову приладову панель такого ж розміру. Разом з новою системою дебютує магазин додатків VW Play APPs.

Volkswagen Nivus почнуть випускати в Бразилії вже цього літа. На 2021 рік заплановано вихід на європейський ринок.

Recent Posts

3 місяці в’язниці за крик за кермом: де водіїв кинуть за ґрати за підвищення голосу

Водіння автомобіля часто пов'язане з різного роду стресами. Тому в Україні нікого не здивуєш водієм,…

04.05.2024

Терміново перевірте лобове скло: за що в Україні можуть незаконно позбавити прав автомобіліста

Юристи б'ють на сполох через почастішання випадків незаконного притягнення водіїв за одне дріб'язкове порушення. Деяким…

04.05.2024

Зміни в ПДР-2024: з 4 травня водіям потрібно встановлювати нові розпізнавальні знаки

Іноді зміни в ПДР в Україні проходять повз увагу водіїв, що потім створює масу непорозумінь…

04.05.2024

6 фраз, які поставлять на місце патрульного під час зупинки автомобіля

У разі зупинки автомобіля поліцейськими, останні іноді можуть поводитися грубо або зухвало, провокуючи водія на…

04.05.2024

Механік назвав 6 речей, які категорично не можна робити з власним автомобілем

Практично кожен автовласник хотів би, щоб його машина служила йому якомога довше. Однак довговічність автомобіля…

04.05.2024

Водіям розповіли, як значно заощадити на паливі, використовуючи “правильні” шини

Зі зростанням температури літо приносить не тільки радість від сонячних днів, а й особливі вимоги…

03.05.2024