Nissan офіційно представив серійний електричний кросовер Ariya

Японський автовиробник нарешті представив свій новий електричний кросовер Nissan Ariya з запасом ходу до 483 км.

Нова стратегія Nissan, яка планує випуск 10 моделей протягом наступних 20 місяців, йде повним ходом. Після дебюту зовсім нового Rogue прийшов час для іншого позашляховика, тільки на цей раз у нього немає двигуна внутрішнього згоряння. Показаний три роки тому шоу-кар Nissan IMx спочатку перетворився в передсерійну машину під назвою Nissan Ariya, а тепер вона повністю готова до масового виробництва.

Новинка багато рис запозичила у концепт-кара, в тому числі і стилістику салону. Зовнішній вигляд являє собою значний відхід від застарілої мови дизайну компанії. Щоб розширити привабливість Ariya, Nissan планує пропонувати позашляховик з нульовим рівнем викидів як з переднім, так і з повним приводом, з одним або двома електродвигунами.

Варіант з одним двигуном отримає потужність 215 к.с. і 300 Нм крутного моменту, в той час як конфігурація з двома двигунами забезпечить потужність 389 к.с. і 600 Нм. За даними самого Nissan, Ariya буде проїжджати до 483 км. Це число буде застосовано для дводвигунового варіанту, який отримає батарею на 90 кВт/год з корисною потужністю 87 кВт/год. Крім того, буде 65-кіловатна батарея меншого розміру.

Володіючи двома 12,3-дюймовими дисплеями і можливістю підключення смартфона через Apple CarPlay і Android Auto, Ariya також отримає Alexa і буде підтримувати бездротові поновлення — вперше для Nissan. У ньому також будуть представлені останні розробки компанії, що стосуються систем безпеки, наприклад, система ProPILOT Assist 2.0, яка дозволяє активувати автопілот в певних умовах.

Спочатку Nissan Ariya надійде в продаж в Японії з середини 2021 року, а потім прибуде в США в кінці того ж року за орієнтовною стартовою ціною в 40000 доларів.

Recent Posts

Штраф 680 гривень: де не можна залишати машину у дворі житлового будинку

Автовласники, які мешкають у багатоквартирних будинках, особливо у великих містах, регулярно стикаються з проблемою паркування…

28.04.2024

Як не заснути під час їзди: простий спосіб бадьорить за секунду

Багато автомобілістів часто здійснюють тривалі переїзди, які іноді припадають на особливо небезпечний час доби -…

28.04.2024

Найкращі компактні кросовери: названі ТОП-7 моделей для покупки у 2024 році

Сучасний ринок автомобілів пропонує різноманітні компактні кросовери, які поєднують у собі елементи стилю позашляховика та…

27.04.2024

Механік розповів, що категорично не можна мити в автомобілі

Догляд за автомобілем є обов'язковим елементом його експлуатації, якщо ви хочете, щоб транспортний засіб служив…

27.04.2024

Чому машина погано заводиться в дощову погоду: названо причини

Останніми днями в Україні встановилася дощова погода. У цей період автомобілісти можуть зазнавати труднощів із…

27.04.2024

Найкращі автомобілі з повним приводом: ТОП-10 вседорожніх моделей

Вибір правильного автомобіля з повним приводом може бути ключовим рішенням для тих, хто шукає надійний…

27.04.2024