Статті

Назвали три помилки, які збільшують витрату палива у вашому авто

Ціни на бензин стають дедалі вищими щодня. Але пересідати на автобуси теж не варіант, адже й проїзд дорожчає.

А в деяких випадках автобуси не вихід, особливо взимку, та й у віддалених селищах. Тому питання економії постає перед автомобілістами постійно.

Стиль водіння

Здавалося б, заощадити на бензині неможливо. Якщо є необхідність кудись поїхати, то вже нічого не зробиш. Але насправді деякі водії просто самі марно витрачають паливо. Чи можливо це змінити?

Найпоширеніша помилка автомобілістів у тому, що чим швидше доїдеш, тим менше пального витратиш. Але тут все ж таки діє приказка «тише їдеш – далі будеш». Але не так тихіше, скільки акуратніше.

Різкі старти та різкі гальмування, надто швидка їзда навантажують усі деталі автомобіля та негативно впливають на витрату бензину. Тому найоптимальніший варіант – звичайний, середній рух, повільне гальмування, без різких рухів.

Також до стилю керування можна віднести і середню швидкість. Якщо говорити про місто, краще рухатися лише по 40-60 км/год. Якщо ми виїжджаємо на трасу, то краще вибирати 90 км/год. Але насправді багато залежить і від автомобіля. Деякі марки при швидкості 90 спалюють пального більше, інші при 100 менше.

Неправильний маршрут

В основному автомобілісти, які добре знають свою місцевість, рухаються за звичними напрямками багато років. Але час змінюється, будуються нові дороги, та й світлофорів та пробок стає більше. І мало хто замислюється над тим, щоб поїхати незнайомим маршрутом.

Але насправді навігатор реально може заощадити 1,5-2 літри на день навіть для тих, хто просто проїжджає звичними місцями. Начебто і відстань менша, але якщо ви стоїте в пробці годину і більше, особливо в зимовий час при ввімкненій пічці – ніякого сенсу тут немає. Об’їзні маршрути можуть стати виходом за економії бензину.

Довге прогрівання

Більшість автолюбителів сходяться на тому, що автомобіль у зимовий час необхідно прогрівати доти, доки не зникне спеціальний значок або не підніметься рівень. І добре, якщо на це витрачається 3-5 хвилин. Але багато хто заводить транспортний засіб 15-20 хвилин, прогріваючи його повністю, включаючи грубку, обігрів сидівок. А це знову 1-2 літри бензину.

Тому необхідно ознайомитися з правилами експлуатації конкретного автомобіля, акумулятора, двигуна, необхідністю їхнього прогріву протягом певного часу. Адже для когось достатньо 3 хвилин, а хтось повинен грітися хвилин 10.

Recent Posts

50 тисяч штрафу і конфіскація авто: за що українським водіям загрожує максимальне покарання

Порушення ПДР, як правило, вважається адміністративним правопорушенням і карається відповідно до Кодексу України про адміністративні…

21.09.2024

На все про все 30 днів: як ТЦК домагається обмеження водійських прав «ухилянтів»

З травня Територіальні центри комплектування (ТЦК) Міноборони отримали можливість застосовувати до осіб, які порушують мобілізаційне…

21.09.2024

Двигун під загрозою: що викликає шлам і як його позбутися

Для багатьох автовласників очевидна важливість моторної оливи для роботи двигуна. Воно не лише змащує внутрішні…

20.09.2024

Сім критичних помилок під час заміни моторної оливи, які вбивають автомобіль

Незважаючи на уявну простоту заміни моторного масла, це одна з тих операцій, де навіть невеликі…

20.09.2024

Негласні сигнали водіїв: цього не вчать в автошколі

Комунікація водіїв на дорозі - це ціла система вербальних і невербальних сигналів, яку осягнути можна…

20.09.2024

Найкращі автомобілі з пробігом: ТОП-10 моделей до 25 000 доларів

Якщо ви маєте в своєму розпорядженні певний бюджет, що дозволяє претендувати на купівлю нового автомобіля,…

20.09.2024