Статті

Не ігноруйте їх: 5 вірних ознак того, що двигун автомобіля “убитий”

Розуміння стану двигуна вашого автомобіля може бути критично важливим, особливо якщо ви збираєтеся придбати старий автомобіль або просто хочете упевнитися в “здоров’ї” свого власного транспортного засобу. Експерти розповідають про 5 способів, як визначити стан двигуна, ґрунтуючись на звуках і зовнішніх ознаках.

1. Слухаємо роботу двигуна
Почнемо з прослуховування роботи двигуна. Це краще робити, коли двигун холодний, оскільки на прогрітому агрегаті деякі проблеми можуть залишитися непоміченими. Під час запуску звертайте увагу на будь-які дивні звуки. Стукіт гідрокомпенсаторів або поршнів може бути ознакою проблем всередині двигуна. Ланцюг ГРМ, що дзвенить, також може вказувати на несправності.

2. Увага до нутрощів двигуна
Після зупинки двигуна важливо поглянути всередину через отвір заливної горловини на клапанній кришці. Світлі внутрішні деталі – це хороша ознака. Згустки мастила, що закоксувалося, можуть свідчити про проблеми. Ретельний огляд з використанням ліхтарика може розкрити приховані дефекти.

3. Перевіряємо рівень оливи
Не забудьте перевірити рівень оливи за допомогою щупа. Це має робитися регулярно. Рівень оливи біля верхньої мітки щупа є хорошою ознакою. Чорне мастило може вказувати на проблеми в роботі двигуна.

4. Зовнішній огляд
Огляньте зовнішній вигляд двигуна. Наявність шару сухого пилу – хороший знак. Будьте насторожі, якщо двигун вимитий до блиску, це може приховувати проблеми. Огляньте задню частину агрегату, якщо вона значно брудніша за передню, це може свідчити про те, що деякі продавці можуть спеціально приховати витоки.

5. Аналіз вихлопних газів
Під час запуску холодного двигуна зверніть увагу на колір вихлопних газів. Синюватий дим може вказувати на підвищену витрату оливи, що не є хорошою ознакою. Масляні сліди на вихлопній трубі також можуть свідчити про проблеми.

Recent Posts

Водіям розкрили секретну кнопку, яка рятує життя в екстреній ситуації

Кожен водій має бути готовим до екстрених ситуацій, які можна передбачити заздалегідь. Серед таких можна…

20.05.2024

Ламаються дуже швидко: названо найгірші електромобілі для купівлі у 2024 році

Електрифікація автомобільної індустрії відбувається високими темпами, на ринку вже присутня величезна кількість авто на електричній…

20.05.2024

Який “автомат” в автомобілі вважається найнадійнішим: не гірше за “механіку”

Серед автомобілістів є думка, що автоматична трансмісія, хоч і зручна в експлуатації, але обов'язково вкрай…

20.05.2024

Буде тільки гірше: які поліпшення шкідливі для автомобіля

Практично кожен автомобіліст зацікавлений у тому, щоб зробити свою машину комфортнішою, продуктивнішою і безпечнішою. Багато…

20.05.2024

Яким бензиновим автомобілям віддають перевагу українці: ТОП-10 популярних моделей

Незважаючи на зростаючу популярність електрокарів і гібридів, бензинові автомобілі в Україні зберігають домінування як на…

20.05.2024

ТЦК будуть проводити огляд автомобіля: в якому регіоні почали діяти особливі вимоги

З набуттям чинності нового закону про посилення мобілізації в Україні посилилися перевірки, які проводять Територіальні…

20.05.2024