Статті

Як перекупи маскують проблеми автомобіля з двигуном під час продажу

На жаль, таке явище, як нелегальні перекупники в Україні вже міцно застовпило за собою значну частину автомобільного ринку. Часто недобросовісні ділки купують задешево дефектні автомобілі і, маскуючи недоліки, перепродують їх за завищеними цінами. Нерідко перекупи торгують і машинами з проблемними двигунами, що особливо небезпечно для гаманця покупців, враховуючи ціни на ремонт силових агрегатів. Досвідчений автоексперт пояснив, як продавці маскують проблеми з моторами.

Читайте також:

Десять дизельних автомобілів з найнижчою витратою палива

Щоб не було проблем: дев’ять важливих правил проїзду блокпоста на автомобілі

За їзду з якими номерами в Україні можна отримати штраф

Зокрема, ділки вкрай часто приховують знижений тиск у циліндрах двигуна. Це робиться шляхом введення в камери згоряння невеликої кількості мастила через отвори для свічок. Якщо виконати цей трюк безпосередньо перед перевіркою компресії, то він допоможе тимчасово приховати недоліки, оскільки лубрикант заповнить мікропошкодження і зазори, підвищивши тим самим до норми показники тиску. Викрити обман можна шляхом перевірки тиску не відразу, а після 10-15 хвилин роботи двигуна на холостих обертах. За це масло стече і проблема знову повернеться.

Також експерт рекомендує під час вибору автомобіля з пробігом ретельно оглядати задню частину двигуна. Звертати увагу слід на приховані масляні патьоки, особливо на ділянці навколо маслозаливної горловини. Навіть дрібні сліди масла можуть свідчити про неполадки в системі вентиляції картера.

Ще експерт рекомендує перевірити автомобіль на наявність проблем із вихлопною системою шляхом проведення невеликого тесту. Двигун слід завести і довести його роботу до позначки в 3000 оборотів на хвилину, після чого цей показник потрібно утримувати 10 секунд, а потім різко наростити обороти до позначки 5000 і негайно відпустити педаль газу. Якщо в цей момент із вихлопної труби повалить хмара сизого диму, то це свідчитиме про наявність прихованих проблем із двигуном.

Крім того, експерт зазначив, що перекупи нерідко йдуть і на більш витончені методи, щоб приховати серйозні несправності. Приміром, у бензиновий двигун заливається масло для дизельного мотора, також використовуються спеціальні присадки. Це дає змогу ненадовго зменшити шум від роботи двигуна, а також скоротити димність вихлопу.

Recent Posts

Десять кращих автомобілів класу люкс прямо зараз: розкіш і технології майбутнього

Автомобілі класу люкс завжди вирізнялися високими стандартами, пропонуючи своїм власникам не тільки комфорт і статус,…

19.09.2024

Три помилки під час прогрівання двигуна, яких припускаються всі водії

Незважаючи на те, що сучасні двигуни і мастила для них виробляються так, що прогрів стає…

19.09.2024

Яка марка автомобілів найпопулярніша в Україні: їй віддають перевагу майже у всіх регіонах

Стало відомо, автомобілі якої марки в Україні воліють імпортувати найчастіше. Тільки у двох регіонах більш…

19.09.2024

Розкрито нову суттєву перевагу електромобілів над бензиновими авто: у чому вона полягає

Міністерство енергетики США та американське Агентство з охорони довкілля провели власне дослідження, в рамках якого…

19.09.2024

За крок до ДТП: названо типові помилки водіїв у заторах

Жителі великих міст змушені регулярно опинятися в дорожніх заторах, що створює ризик не тільки втратити…

19.09.2024

Чому категорично не можна глушити двигун одразу після зупинки

Атмосферні двигуни вважаються набагато надійнішими, ніж турбовані, однак і вони мають один серйозний недолік. Досвідчений…

19.09.2024