Тест-драйвы

Найдешевший кросовер від MG: огляд та тест-драйв

Новий кросовер MG ZS 2021 року з’явився в Україні в середині літа, а продаж стартував лише у вересні.

Новий MG ZS один із найдешевших китайських кросоверів на українському ринку в 2021 році, звичайно ж, “Твоя МАШИНА” не змогла пройти повз автомобіля і взяла його на тест-драйв.

Я думала, що вже знайома з цією червоною красунею, адже за фактом це сестра-двійняшка електричної MG ZS EV, про яку я нещодавно розповідала.

Але ці дві машини відрізняються не тільки кольором та силовими установками, якщо придивитися краще, можна знайти багато відмінностей. Але я не шукатиму їх, адже у нас не порівняльний тест. Я хочу розповісти про один з найбюджетніших міських кросоверів, які представлені на нашому ринку.

В Україні автомобіль представлений у трьох комплектаціях, у нас на тесті середня – “COM”, ціна якої на сьогоднішній день 506 682 грн.

Під капотом передньопривідного кросовера атмосферний двигун об’ємом 1,5 літра з потужністю 115 к.с. та 150 Нм крутного моменту, коробка варіатор.

У цьому місці я хотіла розповісти про довжину, ширину і висоту, а потім подумала, якщо серйозно, хто цікавиться цими цифрами перед покупкою? Не виключаю, що такі є, але під час вибору нової машини є більш важливі фактори, на які варто звернути увагу.

Перше – це ціна

Тут вона дуже приваблива. Мінімальну комплектацію на механіці можна купити за 463 104 грн., середню за 506 682 грн., а максимальну за 631 665 грн.

Друге, особисто важливий для мене фактор – зовнішній вигляд

І знову ж таки, суто суб’єктивно, мені подобається зовнішність MG ZS. Ґрати радіатора, діодні фари, ходові вогні, ліхтарі, 17-ті легкосплавні диски, виштамповки, рейлінги на даху та колір. Все виглядає органічно та консервативно. Такий зовнішній вигляд не скоро застаріє, а для багатьох це важливо, для мене у тому числі)

Третє – салон

Салон просторий, сидіння відносно зручні. Якщо їздити тільки містом, до посадки взагалі немає питань, на трасі звичайно з часом тіло затікає і сидіти вже не так комфортно.

Кермо можна відрегулювати лише за висотою. Регулювання сидінь механічне. Є багато місць, куди можна розкласти свої речі, бардачок, підлокітник, підсклянники, з якими можна пограти в трансформер, 5 usb портів.

Позаду достатньо місця, щоб задні пасажири розмістилися з комфортом, підлокітника немає. Кріплення для дитячого крісла ISOFIX та дитячий замок задніх дверей.

Салон шкіряний, а підігріву сидінь, як і підігріву керма, на жаль немає. Підігрів сидінь є лише у максимальній комплектації.

Четверте – функції, що впливають на комфорт

– аналогова панель приладів на якій виводиться вся потрібна інформація;
– 10-ти дюймовий екран мультимедіа з підтримкою Apple Carplay та Android Auto;
– круїз-контроль.
– камера заднього виду нормальної якості;
– електропривод всіх вікон, автоматичний лише у водія;
– безключовий доступ;
– автоматичне складання дзеркал під час закриття;
– кнопка запуску двигуна;
– велика кількість систем допомоги;
– передні та бічні подушки безпеки;
– кондиціонер, клімат лише у максимальній комплектації;
– підігрів заднього скла та бічних дзеркал.

Оптика у машини діодна і добре світить.

П’яте – це багажник

Я не знайшла даних, скільки в ньому літрів, в електричці 448 і мені чомусь здається, що тут не менше. У нього легко поміститься велика валіза, а може навіть дві, дитячий візок, велосипед. А якщо скласти сидіння, можна збільшити корисний простір.

Є дві бічні сіточки і на моє щастя, покупки не розлітаються по всьому багажнику, а то знаєте збирати картоплю або яблука по всьому багажнику, те ще задоволення, особливо якщо була впевнена, що не забула зав’язати пакет)

Шосте – це витрата палива

Ми їхали трасою зі швидкістю 130 км/год і отримали 8,1 л/100 км.
У місті вийшло 8,3 літра.

Трасою на ній було комфортно їхати, шумоізоляція не ідеальна, але якщо включити музику, а вона тут відмінна, шум не напружує.

У місті на ній взагалі круто їздити, висока посадка, гарна оглядовість, зручний педальний вузол.

Сьоме – надійність і довговічність

Автомобілі марки MG, що повернулися на наш ринок, почали продаватися тільки у вересні, тому поки рано судити про надійність елементів і довговічність основних вузлів. Я не чула, щоб власники марки скаржилися на погану якість своїх машин, але можливо я погано слухала, якщо ви володієте іншою інформацією, напишіть мені про це в коментарях на youtube або в instagram.

Recent Posts

Ніколи не купуйте їх: 7 ознак проблемного автомобіля

Під час вибору вживаного авто слід звертати увагу на цілу низку чинників, щоб надалі не…

07.05.2024

Блогер назвав три найкращі машини, які можна купити до 500 000 гривень

Популярний британський автомобільний блогер, ведучий YouTube-каналу Rusty Trusty висловився на тему купівлі старих автомобілів у…

07.05.2024

Як водієві зрозуміти, що зносилися гальмівні колодки автомобіля: 3 типові ознаки

Весна є типовим періодом, коли водії помічають, що гальмівні колодки їхнього автомобіля зносилися. Після зимового…

07.05.2024

Найекономніші компактні автомобілі: ТОП-12 моделей

Компактні автомобілі користуються дедалі більшою популярністю серед українців, особливо у великих містах, де мобільність і…

07.05.2024

Названо найкращі дні для купівлі автомобіля у 2024 році

Купівля нового автомобіля може бути захоплюючою подією, але вибір часу для цієї угоди може істотно…

07.05.2024

Найкращі автомобілі BMW, які є у продажу просто зараз

BMW - це бренд, який не потребує представлення. З їхньою багатою спадщиною та інноваційним підходом…

07.05.2024