Тисячі таксистів протестують проти запуску таксі-сервісу

Десятки тисяч таксистів вийшли на вулиці Сеула (Південна Корея) на знак протесту проти запуску нового каршерингового сервісу Kakao Mobility, який уже почав набирати водіїв на роботу, повідомляє kfund-media.com.

Протестувальники заявили, що новий «Uber» загрожує їхньому заробітку, тому вимагають скасувати запуск сервісу. Наприклад, таксист Лі Сун Чу сидить за кермом по 12 годин на день, щоб заробити $1,7 тис. на місяць, але тепер Kakao Mobility загрожує його роботі, зазначає Reuters.

У вівторок, 16 жовтня, компанія відкрила набір водіїв для каршерингового таксі-сервісу, модель бізнесу якого аналогічна Uber, Lyft або BlaBlaCar. Kakao Mobility планує надавати транспортні послуги лише в години пік, коли сеульці їдуть на роботу і повертаються додому.

Відзначимо, що транспортне законодавство Сеула забороняє використовувати особисті автомобілі в комерційних цілях, але дозволяє каршеринг (carsharing – набирання попутників для спільного використання автомобіля) в години пік.

Kakao Mobility планував запустити сервіс наприкінці року, але призупинив вихід на ринок. Тепер компанія має намір провести переговори з таксі-індустрією і користувачами, сказали в компанії.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти