Експерти розповіли, скільки авто може проїхати без бензину

Бувалі автомобілісти намагаються не допускати ситуацій, коли рівень палива в баку близький до нуля, а на приладовій панелі загоряється відповідна сигнальна лампочка. Втім, невеликий запас ходу в такому випадку все одно залишається. Який саме? Давайте розбиратися.

Перш за все, нагадаємо, що лампочка, що сигналізує про те, що паливо скоро закінчиться, завжди спалахує заздалегідь, оскільки датчик рівня палива, подібно поплавця, завжди розташовується на певному рівні, а не на дні бака. Іншими словами, в баку все одно залишається хоча б трохи палива – на ньому, власне, і можна доїхати до найближчої заправки.

Як показує практика, у більшості автомобілів «аварійний» запас ходу в залежності від швидкості руху і навантаження на електрообладнання (доведено, що включені фари, магнітола, кондиціонер і ін. теж збільшують витрату палива) становить від 40 до 50 кілометрів. При цьому більші машини (кросовери, позашляховики або мінівени) зазвичай проїжджають на «порожньому баку» і до 100 кілометрів шляху.

До речі, якщо вже «на чистоту», то в сучасних автомобілях шансів залишитися з порожнім баком ще менше. Бортовий комп’ютер, який ви зазвичай бачите прямо на приладовій панелі за кермом (в деяких машинах на центральній консолі), сам відстежує рівень палива і, враховуючи всі можливі чинники, що впливають на його витрату, автоматично розраховує реальний запас ходу і виводить його на дисплей. У дорогих авто аналогічний розрахунок ведеться і за обсягом палива в баку.

І як тут пропустити заправку?

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти