Що чекає автовласників з номерами «Л/ДНР» в Україні

Власників автомобілів з номерними знаками, виданими в «ДНР» і «ЛНР» в Україні очікує адміністративна відповідальність у разі виявлення таких номерів.

Про це повідомили в Головному управлінні поліції України: «У разі виявлення поліцейським під час несення служби експлуатації транспортного засобу не зареєстрована в установленому порядку законодавством України або без державних номерних знаків або таких, які не відповідають вимогам державних стандартів, поліцейський розглядає справу про адміністративне правопорушення та привертає водія такого транспортного засобу до адміністративної відповідальності відповідно до вимог Кодексу про адміністративні правопорушення з наступним накладенням адміністративного стягнення».

Також в Головному управлінні поліції України відзначили, що в разі відсутності у водія українських реєстраційних документів, поліцейські примусово заблокують такий транспорт за допомогою технічних пристроїв або доставлять на спеціальний майданчик.

За даними від достовірного джерела в «ДНР» близько 212 000 авто з номерами т.зв. республік.

ДАІ «ДНР» продовжує проводити примусову реєстрацію автотранспорту. За керування транспортним засобом, на українських номерах водіям загрожує штраф від 340 до 510 рублів, при цьому машину заберуть на штрафмайданчик.

Джерело: donbass.ua

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти