BMW i3 перeступила рубiж 100 000 примірників

Машина будується на заводі в Лейпцігу. І саме там дуже скоро буде запущений у виробництво новий BMW i8 родстер .

Відкритий в 2010 році завод BMW в Лейпцигу випускає «електричну» продукцію баварців – машини i3 і i8. Перша з них відзначилася 100 000 екземпляром, а друга в майбутньому році отримає новий відкритий кузов. І відкритий BMW i8 буде будуватися тут же, пише motorglobe.org.

bmw-i3-production - i8 - leipzig

Про це заявив директор заводу Ханс-Петер Кемсер і голова правління Харальд Крюгер на відкритті BMW Battery Storage Farm. По суті це великий акумулятор, побудований з 700 батарей від BMW i3.

bmw-i3-production - i8 - leipzig

Це екологічно чисте сховище електрики, підключене до вітрових електростанцій і інтегроване в державну енергосистему землі Саксонія.

Що стосується автомобілів, то завод будує в день 120 автомобілів BMW i3 і ось результат. 100 000 штук. З відносно новим BMW i8 все не так прекрасно. Поки завод побудував тільки 2 783 гібридних спорткарів. Очікується, що з появою родстера, картина дещо зміниться.

bmw-i3-production - i8 - leipzig

Але все ж потрібно пам’ятати, що BMW i8 зовсім не масовий автомобіль. Тому підрозділ BMW i робить ставку на зовсім іншу продукцію. До 2025 року обіцяють випускати 25 моделей з електричними і гібридними силовими установками, включаючи обіцяний i5 і iNext.

bmw-i3-production - i8 - leipzig

Крім того, вже готовий бездротовий зарядний пристрій стане доступний не тільки для iPerformance 530e, але і для інших моделей. А BMW i3 в майбутньому році може отримати абсолютно нову батарею потужністю в 42,5 кВт/год, що значно збільшить пробіг на одній зарядці.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти