Експерт пояснив, що буде з «євробляхами»

Найімовірніше, «євробляхерам» дадуть час до кінця 2019-го. Ті, хто дійсно хотіли легалізувати свої автомобілі, зробили це ще в перші три місяці після ухвалення закону, коли діяла 50%-ва знижка на акциз.

Таку думку OBOZREVATEL висловив юрист Олександр Плахотник.

«Автомобілі оформлені на литовські й польські фірми. Щоб зареєструвати тут, потрібно не тільки заплатити акциз і податок, а й зняти з обліку там, за кордоном. Був період, коли дійсно злякалися штрафів. Знаю випадки, коли автомобілі просто кидали на кордоні. Ввозили різні авто, були й ті, які в Європі не можна продати», – розповідає експерт.

На профільних сайтах нерозмитнені авто досі можна знайти за ціною $500-1000. Наприклад, автомобіль Renault Clio 2001 р. в. намагаються продати всього за 25 тис. грн. Хоча таке ж авто, але з українською реєстрацією, коштує у 3-4 рази дорожче. І питання не тільки у вартості розмитнення. Не всі авто взагалі реально розмитнити.

«Документів немає і все. Є генеральна довіреність, а іноді вона оформлена з порушеннями. Коли їх на колінах хоч якось робили, розповідали людям: вас не можуть зупинити і взагалі це все законно, звичайно, зараз, коли не саме закон (їздити без української реєстрації і за старим, і за новим законом не можна громадянам України), а контроль хочуть посилити – люди замислюються про юридичний аспект», – додає Плахотник.

Нагадаємо, штрафувати «євробляхерів» почнуть вже 22 серпня.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти