Українські водіїв встановили алкогольний антирекорд

В Україні установили унікальний антирекорд – за 2019 рік була зупинена і оштрафована найбільша за три роки кількість п’яних водіїв.

Як повідомив заступник голови Патрульної поліції Олексій Білошицький, за минулий рік поліцейські оштрафували 115 711 таких водіїв. Для порівняння: за 2018 рік – трохи більше 110 тис. осіб, за 2017 – понад 114 тис, передає сайт «Сьогодні».

За словами правоохоронців, найбільше п’яних водіїв вони виявляють під час свят. Наприклад, першими днями 2019-го патрульні Київської області зупинили автомобіль Renault, який на дорозі «виляв» з боку в бік. Коли поліцейські зупинили цю машину, то виявилося, що водій ледве рухався і ледь міг вимовити слово. Алкотестер показав, що в крові порушника міститься рекордних 5,0 проміле при допустимих 0,2.

«При цьому водій намагався заперечувати, що п’яний. На нього бувскладений адмінпротокол», – розповіли поліцейські.

Водії, в крові яких алкоголь перевищує норму в 25 разів (5 проміле), – не рідкість в Україні. Таких автомобілістів затримували у Волинській області та кількох – в Київській. За словами поліцейських, коли вони перевіряли на алкоголь водія в Луцьку, то алкотестер показав понад 5 проміле. Це означає, що автомобіліст випив близько літра міцного спиртного перед поїздкою. А місяць тому в Бориспільському районі «відзначилася» 50-річна жінка-водій. На трасі Київ – Харків вона не впоралася з керуванням свого автомобіля Subaru XV і вилетіла в кювет. На місце події приїхали поліцейські і запідозрили, що жінка може бути п’яна. Вона не відмовилася пройти тест, останній показав 4,5 проміле в крові. Поліцейські кажуть, що серед жінок її антирекорд поки що ніхто не побив.

Не стали винятком і водії таксі. Як повідомила прес-служба патрульної поліції, нещодавно їм зателефонував громадянин і розповів про п’яного горе-водія. Копи розшукали це авто, зупинили його і запропонували водієві пройти тест. В результаті алкотестер показав, що в крові таксиста 1,91 проміле. Це означає, що перед поїздкою той випив близько 200 грамів міцного спиртного.

Нагадаємо, в Україні введуть кримінальну відповідальність за нетверезе водіння.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти