Тойота почала випуск запчастин для 50-річного спорткара

В останні роки японські автоконцерни освоїли новий напрямок заробітку: вони відновлюють випуск запчастин для давно знятих з виробництва, але таких, що цінуються у колекціонерів моделей. На початку 2020 го Toyota перезапустила виготовлення дефіцитних деталей для Supra 80-90-х років минулого століття, тепер же вона звернулася до ще більш глибоких часів і приступила до виробництва запчастин для спорткара 2000GT випуску 1967-1970 років.

Відновлено випуск майже всіх деталей коробки передач — шестерень, синхронізаторів, підшипників, стопорних кілець, шайб, вилки перемикання і так далі. Крім того, налагоджено виготовлення головної пари і комплектів болтів для диференціала. Випуском нових деталей займається підрозділ Toyota Gazoo Racing (TGR).

Деталі можна купити у дилерів Тойоти — немов це звичайні запчастини для Королли. Однак є одна важлива умова: продавати їх будуть тільки реальним власникам Toyota 2000GT. Це зроблено для того, щоб відсікти спекулянтів, які можуть створити штучний дефіцит і підняти ціни. Старт продажів запчастин призначений на 1 серпня.

Треба зауважити, що 2000GT була масовою моделлю, вона випускалася дрібносерійно, за чотири роки було зібрано лише 351 екземпляр. Більшість машин оснащені рядним 6-циліндровим 2,0-літровим двигуном потужністю 150 к.с. і 5-ступінчастою механічною трансмісією. 2000GT була японським аналогом Феррарі і могла розганятися до пристойних для кінця 60-х 220 км/год.

До теперішнього часу 2000GT є самим цінованим японським раритетом – деякі екземпляри йдуть з молотка за суму близько $1 млн. З одного боку, на цю модель будь-які запчастини — в дефіциті, з іншого — всі збережені 2000GT знаходяться в руках дуже заможних людей, які готові платити дорого за ремонт.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти