Ford може закрити два своїх заводи через брак двигунів

Ford Motor Co., можливо, доведеться зупинити виробництво на заводах в США через брак двигунів з Мексики.

Вперше про проблему з постачання і можливе закриття підприємств повідомив Reuters, що послався на коментарі, зроблені в четвер послом США в Мексиці Крістофером Ландау під час наради, організованого Атлантичною радою.

«У зв’язку з COVID-19 штат Чіуауа в Мексиці обмежив відвідуваність співробітників до 50%. У цьому регіоні у нас є кілька постачальників. На наших заводах в США, що працюють на 100%, це не є стійким. Хоча ми не очікуємо будь-якого впливу на виробництво на наступному тижні, ми продовжуємо працювати з урядовцями над способами безпечного і конструктивного відновлення виробництва», – сказав Кумар Галхотра, президент Ford Americas.

Мова йде про двигуни, вироблені в Мексиці для автомобілів Ford. Ландау сказав, що він обговорював цю проблему з неназваним високопоставленим керівником Ford в середу:

«Вони кажуть, що з наступного тижня почнуть закривати заводи в Сполучених Штатах, якщо вони не почнуть працювати», – заявив Ландау.

Три автовиробники з Детройта зупинили виробництво в Північній Америці на вісім тижнів, з кінця березня до середини травня, щоб допомогти зупинити поширення COVID-19. Одночасний перезапуск всіх трьох автовиробників став історичним моментом в галузі, і, на думку експертів, це стане серйозним випробуванням, з огляду на можливі збої в глобальному ланцюжку постачання і необхідність запобігання поширенню COVID-19 на складальних майданчиках.

Ford, разом зі своїми конкурентами, відновив виробництво за скороченим графіком. Але протягом п’яти тижнів автовиробник оголосив, що повернеться до повного, докороновірусного виробництва, з випередженням графіка. Всі три автовиробники поспішають заповнити до кінця відповідні запаси на дилерських складах, оскільки споживчий попит на нові автомобілі відновився сильніше, ніж очікувалося.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти