В Україні оголосили «війну» нетверезим водіям

Про неприпустимість водіння автомобіля в нетверезому вигляді українцям нагадають в рамках Національної інформаційної кампанії H-Road, передають Автомобільні новини.

Стан алкогольного сп’яніння сильно впливає на поведінку водія і швидкість реакції. При швидкості руху 40 км/год автомобіліст в адекватному стані зможе зупинити автівку через 7 м, п’яний – тільки через 21 м. Щоб водії змогли відчути, як спиртне впливає на керування автомобілем, створені спеціальні тренажери-симулятори, що імітують стан алкогольного сп’яніння.

За даними Департаменту патрульної служби України тільки в листопаді цього року в ДТП з вини п’яних водіїв на дорогах країни загинули 105 осіб, 1 438 – отримали травми. Всього за місяць зафіксовано 5 375 аварій в результаті управління транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, в 1 062 пригодах постраждали люди. Тема особливо актуальна для святкового передноворічного періоду.

Тарас Лопачак, директор з маркетингу компанії «Хюндай Мотор Україна» – ініціатора соціально-освітнього проекту H-Road:

Українські автомобілісти повинні виключити навіть думку про можливість сісти за кермо після вживання спиртного. Це неймовірно небезпечно в будь-який час року, доби і при будь-якій обстановці на дорозі. Водіям варто пам’ятати, що всього одна зайва частка секунди, яка знадобиться п’яному людині за кермом для прийняття рішення під час небезпеки, може виявитися вирішальною і привести до непоправних наслідків … Це злочин – випробовувати долю, коли є цілодобові послуги таксі та драйверів.

Для всіх водіїв, які хочуть перевірити, наскільки добре вони знають правила водіння, що стосуються заборони керувати авто в стані сп’яніння, в рамках проекту H-Road розроблений спеціальний онлайн-тест, який можна пройти в Мережі з 18 по 29 грудня 2017 року.

Продемонструвати свою свідому позицію і категоричну відмову сідати нетверезим за кермо люди можуть за допомогою спеціально розроблених стікерів і аксесуарів з символікою H-Road, доступних в дилерських салонах Hyundai. Всі кошти від реалізації будуть спрямовані на підготовку національної паралімпійської збірної України до наступних Паралімпійських ігор.

Нагадуємо, що штраф за водіння в нетверезому стані згідно з частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні порушення становить 10,2 тис. гривень, при цьому порушник на рік позбавляється права керувати автомобілем.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти