Куплені на аукціонах США та ввезені в Україну автомобілі можуть опинитися «поза законом»

На сайті Міністерства Внутрішніх справ України ще з 6 лютого 2020 року опубліковано проект Постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів».

Як повідомляє Авто24, у цьому ж проекті постанови йдеться, що «документ, який посвідчує, що транспортний засіб підлягає утилізації, не є документом, який підтверджує реєстрацію транспортного засобу».

Наразі серед документів, які видаються для експорту зі США та реєстрації автомобілів в Україні, існує кілька видів сертифікатів, або «тайтлів». І сьогодні сертифікати Junk (сміття, утилізація), «Bill of sale» (чек про продаж) та «Parts Only» (лише на запчастини) не дають змоги зареєструвати рештки автомобіля в якості транспортного засобу. Натомість інші американські сертифікати (наприклад, «Salvage», «Theft») – це документи на право власності пошкодженим автомобілем, який можна відновити. Які саме з цих сертифікатів і «тайтлів» МВС збирається визнати «утилізаційним», невідомо. Адже за умови прийняття проекту постанови в подальшому МВС зможе зробити “поза законом” практично всі автомобілі, куплені на аукціонах США та ввезені в Україну.

Даний проект викладений «для обговорення», однак вже 3 місяці, як до нього неможливо подати пропозиції та зауваження.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти