Стала відома ймовірна причина подорожчання б/у авто з США

З початком карантину в Україні відчутно подорожчали б/у авто, особливо це стосується машин, які привозять з США.

Тепер, схоже з’явилася відповідь, чому ж автомобілі на американських аукціонах значно додали в ціні. Очевидно, що пов’язано це з підвищеним попитом на старі машини в самій Америці і, як наслідок, їх подорожчанням на внутрішньому ринку.

Як пише Carscoops з посиланням на Edmunds, ціни на б/у авто в Америці дійсно різко зросли останнім часом. Зокрема, за останній місяць вартість угод по trade-in зросла майже на 2000 доларів. Так, якщо ще в червні середня вартість обміну становила 12 083$, то в липні вона досягла вже 14 066 $.

Експерти підкреслюють, що одним з ключових факторів збільшення цін є зростання попиту на старі автомобілі: в липні на їх продаж йшло в середньому 38,3 дні, хоча в червні показник складав 44,1 день. Крім того, на ситуацію на вторинному ринку вплинули обмежені запаси нових авто: з початком пандемії COVID-19 виробники практично перестали відвантажувати машини дилерам.

За словами Джесіки Колдуелл, виконавчого директора Edmunds з питань аналітики, “ринок уживаних автомобілів зараз відчуває різке відновлення”, оскільки “на початку пандемії б/у авто були нікому не цікаві, а тепер вони практично “розлітаються, як гарячі пиріжки”” . Колдуелл додала що, “дилери готові платити більше для поповнення своїх запасів, щоб задовольнити попит на старі автомобілі, що є гарною новиною для власників машин, оскільки, в такому випадку, вони можуть розраховувати на більш високу вартість при продажі свого авто” .

Очікується, що така ситуація триватиме ще якийсь час, але незабаром вона піде на спад.

Джерело carscoops.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти