Tesla заборонила установку зламаних прошивок на свої автомобілі

Tesla вийшла «на стежку війни» з творцями програмного забезпечення, що дозволяє підвищити характеристики електрокарів.

Електромобілі Tesla з заводу оснащуються фірмовим програмним забезпеченням, яке передбачає виконання базових функцій. Tesla бере з власників додаткові гроші за надання додаткових можливостей, яким володіють їх автомобілі. Наприклад, за 2000 доларів власник Tesla 3 отримує опцію «Підвищене прискорення», яка дає додаткову потужність в 50 кінських сил, що скорочує час розгону до 100 км / год до 3,9 секунди.
Фірма Integer пропонувала своїм клієнтам те ж саме, але в два рази дешевше. Розробник надає можливість розблокувати функцію всього за 1000 доларів, а також пропонує приємний бонус – алгоритм, який дає можливість в режимі керованого заносу здійснювати контроль тяги. Щоб скористатися даними опціями в два рази дешевше, досить встановити спеціальний адаптер в сервісний роз’єм бортового комп’ютера.

Компанія Tesla попереджає, що в майбутньому подібні спроби обходу будуть каратися і керування автомобілем зі зламаної прошивкою стане неможливим. Зараз на дисплеї автомобіля з встановленим стороннім оновленням з’явилося повідомлення про несумісність транспортного засобу і можливе відключення окремих систем. Позбутися від зайвої піктограми можна тільки скиданням налаштувань і видалення стороннього програмного забезпечення.

Раніше Дослідники безпеки з McAfee Advanced Threat Research продемонстрували кібератаку на кілька машин Tesla, в результаті якої транспортні засоби помилково розганялися з 56 км / год до 136 км / год. Фахівці змогли обдурити автомобільну систему камер MobilEye EyeQ3, злегка змінивши знак обмеження швидкості на узбіччі дороги так, щоб водій нічого не запідозрив.

Компанія Tesla, вже кілька років співпрацює з Trend Micro в рамках Zero Day Initiative і щорічного заходу Pwn2Own, пропонує дослідникам свій автомобіль для злому. В якості винагороди за злом електрокара учасникам конкурсу пропонуються великі грошові призи та автомобіль Tesla Model 3.

Джерело securitylab.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти