У яких випадках дозволяється примусова евакуація автомобіля

Багато хто стикався з такою ситуацією, коли його автомобіль примусово евакуйовували, та забирали на штрафмайданчики. Після цього власникам доводиться розшукувати своє авто, та сплачувати купу штрафів. Але у одному з Telegram каналів розповіли, в яких випадках, та за які порушення евакуатори мають право забирати ваше авто.

За які порушення можуть примусово евакуювати авто:

– порушення щодо правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху;

– порушення правил зупинки чи стоянки на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю.

У такому разі уповноважений підрозділу України, який забезпечує безпеку дорожнього руху, може тимчасово затримати ваш автомобіль шляхом блокування його або ж евакуювати його на штрафмайданчик, але, лише в тому випадку, якщо це авто заважає руху інших автомобілів. Про тимчасове затримання робиться відповідний запис у протоколі про адміністративне правопорушення.

Згідно з частиною 3 статті 265−2 КУпАП у разі якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво не перешкоджає дорожньому руху, такий транспортний засіб не може бути доставлений для зберігання на спеціальний майданчик.

Читайте також: У Китаї розпочав працювати сервіс повністю безпілотних таксі: відео

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти