Найменший електромобіль Toyota почали продавати за ціною Дастера

В Японії надійшла у продаж нова Toyota C+ Pod. Компактний електромобіль Тойота доступний за ціною 1,65-1,71 млн. ієн ($ 16-16,5 тис.), Проте в перші два роки його продаватимуть виключно службам каршерінга.

Toyota C+ Pod – японський аналог Смарта. Двомісний сітікар досягає 2490 мм в довжину, 1290 мм в ширину і 1550 мм у висоту. У нього стриманий і лаконічний дизайн.

Досить скромно виглядає і інтер’єр електрокара. Оскільки він розрахований, в першу чергу, на каршерінг, то в обробці використаний жорсткий довговічний пластик. Цифрова панель монохромна, а кнопки в салоні дуже великі.

Електромотор на задній осі розвиває всього 13 к. с. і 56 Нм. Максимальна швидкість – 60 км / год. З такими характеристиками Toyota C+ Pod відноситься до тяжких квадроциклів, тобто страховка і транспортний податок у багатьох країнах для неї нижче, ніж для автомобілів.

Акумуляторна батарея ємністю 9,1 кВт/год забезпечує запас ходу в 150 км. Це небагато, але зате зарядити електромобіль від домашньої мережі можна всього за 5 годин.

Цікаво, що електрокар Тойота може служити павербанком – живити електрикою різні прилади. Також слід зазначити малий діаметр розвороту – всього 7,8 м.

Читайте також: Показали інтригуючий міський електрокар від нового мегаконцерну Stellantis

Джерело firstgear.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти