Водіям пояснили, чому не потрібно їздити на автомобілі з порожнім паливним баком

Фахівці розповіли, чому паливний бак завжди повинен бути заповнений, передає «Твоя МАШИНА» .

Вважається, що при їзді з порожнім баком в електричний бензонасос може потрапити повітря, що призведе до проблем з паливною магістраллю. У сучасних машинах такого не станеться завдяки перегородок. До того ж сам насос знаходиться в пластиковому стакані з пальним, тому нічого не заважає роботі бензонасоса.

Якщо в баку не буде палива, то електроніка зафіксує падіння тиску в системі, контролер припинить харчування електронасоса, потім бензонасос автоматично відключиться. Однак це працює тільки у випадку з сучасними моделями.

Якщо говорити про машини віком 20-30 років, то їздити з порожнім баком і правда не варто. Звичайно, в старих автомобілях теж є системи, які відключають двигун при відсутності тиску. Але порожній бак може привести до забивання паливних фільтрів. Справа в тому, що насос починає піднімати сміття і іржу з дна бака, і тоді бензонасос працюватиме зі збільшеним навантаженням. Також через нестачу палива будуть проблеми з охолодженням.

Крім того, порожній бак може привести до перепаду температур і появи конденсату. Вода стікатиме на дно бака і потрапляти в насос. У свою чергу, велика кількість води в паливі призведе до проблем запуском мотора і корозійних якщо бак металевий.

Таким чином, регулярна їзда з порожнім баком спровокує проблеми з запуском двигуна і ряду довгострокових технічних проблем.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти