Водіям розповіли, чому небезпечно відтирати пташиний послід з кузова автомобіля голими руками

Експерти не рекомендують видаляти пташиний послід з кузова голими руками, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

При виявленні посліду на кузові не варто відразу хапатися за мокру ганчірку, інакше можна подряпати покриття. Справа в тому, що до складу посліду птахів входять пісок, кісточки, насіння, а також хімічні компоненти, які можуть пошкодити фарбу.

Свіжі сліди видаляти значно простіше, тому при появі плями краще відразу змити його водою. Як варіант, можна залишити на цьому місці вологу ганчірку приблизно на 20 хвилин, а потім протерти ділянку спеціальними м’якими серветками або мокрою ганчіркою.

Замість спеціальної рідини можна скористатися Склоомиваюча засобом. Слід зняти трубку подачі “омивайки” з форсунки, обмотати її тканиною і занурити в бачок, щоб грунтовно змочити. Також можна просто подати омиває рідина на скло і зібрати розбризканої «омивайку» серветкою.

Крім того, з послідом добре справляється мінеральна газована вода, так як вуглекислий газ прискорює очищення. Універсальним помічником стане і мастило WD40. Однак вона не підійде для пластикових або гумових поверхонь через агресивну складу.

Видаляти послід рекомендується в гумових рукавичках, масці і респіраторі. Без рукавичок можна підхопити захворювання, так як птахи є відомими переносниками вірусів. Після мийки рукавички і ганчірки слід утилізувати.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти