Міф, через який автомобілісти все ще купляють кросовери з повним приводом

Головний міф свідчить, що паркетники, кросовери і позашляховики між собою нічим не відрізняються, особливо коли у всіх встановлений повний привід. Але прийшов час відкрити правду, передає «Твоя МАШИНА» .

Різниця між приводними кросовером і позашляховиком величезна. Паркетник – це і зовсім сімейний автомобіль з низькими позашляховими якостями. Така машина призначена для міста або шосе. Повнопривідний кросовер показує хорошу прохідність і витривалість на бездоріжжі в порівнянні з передньопривідним кросовером.

Але найбільша різниця криється в системі управління трансмісією. Позашляховики мають спеціальної механічної системою, яка забезпечує блокування диференціала. У кросоверів вона забезпечується електронікою, однак це лише спрощений варіант того, що можна побачити у позашляховиків. Електронна система не блокує диференціал, а просто пригальмовує вільно обертається або колесо, що буксує.

Електроніка дійсно допоможе зрівняти диференціали і вибратися автомобілю, але вона не зрівняється за ступенем ефективності з механічною системою. Тому на бездоріжжі кросовери будуть явно поступатися повноцінним позашляховикам.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти