Названо 5 фатальних помилок при заміні свічок запалювання

Експерти перерахували найпоширеніші помилки, які допускають водії при зміні свічок запалювання. Про це пише «Твоя МАШИНА» .

1. Попадання бруду в двигун

Великою помилкою буде допустити потрапляння бруду в камеру згоряння. Пісок і інші компоненти можуть подряпати внутрішню поверхню поршня і стінки циліндрів. Тому перед заміною необхідно промити і очистити корпус силового агрегату і колодязі свічок. Зробити це можна стисненим повітрям або спеціальними хімікатами.

2. Недотяжка і перетяжка

Також водії можуть неправильно затягувати свічки. Якщо недотянуть, то порушиться тепловіддача. Це спричинить перегрів, через що вигорить електроди і пошкодиться ізолятор. У свою чергу, перетяжка призведе до пошкодження керамічного ізолятора, що викличе пропуски запалювання або поява тріщин в кераміці.

3. Невідповідний інструмент

Часто при заміні свічок власники авто використовують підручні засоби. Адже не у всіх є свій динамометрический ключ, який допомагає правильно закрутити свічки. Також багато хто використовує примітивні моделі свічкових ключів, що теж позначається на якості заміни.

4. Облом свічки

При викручуванні свічки можуть ламатися. Це відбувається, якщо вона була вкручені з великим зусиллям. При облом свічки доведеться знімати ГБЦ і висвердлюють залишки свічки. Для цього буде потрібно спеціальний ключ – екстрактор, який вкручують в пошкоджену свічку.

5. Помилки при монтажі і демонтажі

Викручувати свічки потрібно тільки на холодному двигуні, інакше можна обпалити руки. Також на гарячому моторі легше пошкодити різьблення і керамічну оболонку розхідники. Іноді при установці свічки вона падає на підлогу. В такому випадку високий ризик пошкодити бічний електрод або керамічний ізолятор і спровокувати перебої в роботі силового агрегату.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти