Водіям розповіли, як правильно зберігати автомобільні покришки

При зміні сезону шини змінюють і неактуальні покришки відправляються на зберігання. Про те, як правильно зберігати шини, розповість «Твоя МАШИНА».

Місце зберігання

Гуму не можна залишати під променями сонця та поруч із хімічно активним середовищем. Тому оптимально зберігатиме шини в закритому гаражі або боксі шиномонтажу в орендованих осередках. Можна вибрати альтернативний варіант. Головне щоб підтримувалася температура від 0 до 30 градусів, а вологість не перевищувала 60–80%.

Підготовка до зберігання

Перед тим, як залишити покришки для зберігання, їх треба вимити і просушити. Якщо залишити на поверхні забруднення у вигляді масляних, бітумних та інших речовин, гума втратить свої характеристики, також можуть з’явитися мікротріщини та розшарування гумового складу.

Складання шин на дисках

Зручно зберігати шини одягненими на диски. Так усередину не потрапить бруд та конденсат, при цьому комплект не піддається зайвої деформації та пошкодженням, які можливі при шиномонтажі.

При такому зберіганні шини необхідно підвісити на окремих гаках. Також можна скласти комплект горизонтально один на одного, але тоді раз на кілька місяців колеса потрібно перевертати. Не можна залишати покришки з дисками у вертикальному положенні.

Складування шин без дисків

У такому разі все працює навпаки. Шини заборонено підвішувати та укладати горизонтально одна на одну, оскільки це призводить до нерівномірних навантажень та деформації гуми. Зберігати покришки без дисків можна лише вертикально. Оптимальний спосіб – помістити покришки в спеціальний стелаж з поперечками, які утримуватимуть комплект в одному положенні.

Зберігання пакетів

Від пакетів варто відмовитися, оскільки вони призначені лише для перевезення комплекту в салоні автомобіля, щоб не забруднити сидіння. В інших випадках пакети можуть лише нашкодити, оскільки будуть накопичувати конденсат або висушувати гуму, якщо їх щільно зав’язати.

Однак пакети можна замінити спеціальними чохлами. Вони надійно закривають покришки і не дозволяють гумі та дискам пошкодити підлогу або стіни при зберіганні на балконі або коридорі.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти