Заміна олії у двигуні: що повинен знати кожен водій

Зазвичай масло замінюється за графіком, але іноді від нього можна відступати. Про те, чи можна міняти олію частіше за раз на рік, пише «Твоя МАШИНА».

Прийнято, що заміна олії має проводитися кожні 10-15 тис. км або не рідше одного разу на рік, залежно від марки. У деяких випадках це залежить від кількості мотогодин та умов експлуатації. Так, якщо автомобіль часто перебуває в пробках, інтервал варто скоротити до 7-8 тис. км. З цієї ж причини міняти масло лише раз на рік не рекомендується – орієнтуватися потрібно на пробіг.

Окремо варто сказати про сезонну заміну олії. По-перше, приурочувати заміну до зміни сезону є сенс у великих пробігах. По-друге, міняти масло двічі на рік варто в регіонах із різкою зміною клімату. Зазвичай використовують універсальні олії, які підходять під весь діапазон температур, але в місцях з екстремальними зимами або дуже спекотним літом є сенс використовувати більш вузькоспеціалізовані марки. Так, взимку підійдуть рідкіші лубриканти, а влітку – більш в’язкі.

Крім того, обов’язково міняти масло потрібно після ремонту, пов’язаного зі зливом масла або частковим розбиранням двигуна. Також масло піддається заміні при попаданні в нього інших рідин: води або охолодної. Але можна не змінювати олію, якщо вона стала темною, тому що це природний процес і машині він не шкодить.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти