Хитрі фішки «Запорожця», яких не було навіть у дорогих іномарках

“Запорожець” – це культовий автомобіль, який мав багато незвичайних технічних рішень. В результаті автомобіль не був схожим на жодну модель, передає «Твоя МАШИНА».

Мало хто знає, але спочатку модель передбачалася як транспортний засіб подвійного призначення. У разі війни автомобілі ЗАЗ міг би використовуватися в штабних та логістичних цілях. Звідси й висока прохідність – зокрема машина потрібна була для транспортування боєприпасів.

Одна з головних переваг моделі – це неймовірно низька ціна виробництва. При цьому машина вийшла ще й економічною – на 100 км витрачається лише 5,9 літрів палива.

Взимку салон машини прогрівався не двигуном, а повністю автономною системою опалення. Вона працювала окремо від двигуна, тому на прогрів паливо не витрачалося.

Варто відзначити незвичність кузова. Він не мав виступаючих елементів, що сприяло збільшенню прохідності. Автомобіль не чіплявся за перешкоди і міг спокійно проїхати там, де застрягла інша машина. Також допомагала невелика маса лише у 790 кг.

Загалом, модель розроблялася як доступна та універсальна, і реалізувати це вдалося повною мірою. Цим же обґрунтовано можливість знімати сидіння, щоб збільшити об’єм багажника.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти