Водіям розповіли, який рівень масла має бути на щупі, і як часто його потрібно перевіряти

Перевіряти рівень масла у двигуні можна спеціальним щупом. Один його кінець знаходиться у масляній ванні, а інший – в отворі БЦ із посиленою герметизацією. Щоб двигун прослужив довше, слід підтримувати оптимальний рівень мастила, передає «Твоя МАШИНА».

На щупі є позначки «min» та «max», які вказують на низьку та граничну кількість олії. Іноді також зустрічаються написи «HOT» та «COLD».

Алгоритм перевірки рівня олії такий:

• розташувати машину на рівній поверхні;

• якщо машина була заведена, її потрібно заглушити, почекати хвилин 10-15, щоб залишки мастила опинилися в картері та перевірка була максимально точною;

• відкрити капот та витягти щуп. Протерши його ганчіркою без ворсу, занурити назад до упору і почекати ще 2-3 секунди;

• при оптимальному рівні масляна мітка буде між маркуваннями «min» і «max». Якщо масляна мітка нижче за мітку «min», то масла занадто мало, якщо вище «max» – то занадто багато;

• перевірити, у якому стані перебуває технічна рідина. Не повинно бути слідів емульсії.

Перевіряти рівень олії рекомендується раз на тиждень. Це швидко дозволяє відразу діагностувати проблеми.

Перевірку слід робити лише на холодному двигуні. При цьому на вулиці не повинно бути занадто холодно, адже за низьких температур масло густіє, і показання на щупі будуть некоректними. Тому взимку першу перевірку проводять на холодному двигуні, а повторну після прогрівання протягом 5-10 хвилин.

При недостатньому рівні масла провокується прискорене зношування важливих вузлів і механізмів: коленвала, приводу, поршневої групи. Спостерігається поломка насосного обладнання, а також у моторі накопичується металева стружка.

Підвищений рівень масла викликає підвищене споживання палива і чинить тиск на сальники та ущільнюючі гумки. У свою чергу, це призводить до проблем із запуском двигуна, появи нагару та сторонніх включень у циліндрах, критичного навантаження на насос, збільшення концентрації токсичних речовин у вихлопних газах.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти