Чому навесні небезпечно мити авто

Чимало автовласників приурочують миття свого транспортного засобу до настання того чи іншого сезону. Це не зовсім правильно. Ми зараз розповімо чому.

Існує така категорія людей, які вважають, що повністю мити авто достатньо двічі на рік – восени та взимку. В кінці теплого сезону – щоб збити з кузова бруд та пил, а навесні – щоб позбутися від «зимової» солі та реагентів. Насправді це неправильно. Що ж, поговоримо про актуальну проблему – весняну мийку.

Ідею про очищення машини від солі частково зрозуміти можна. Прихід тепла несе за собою активізацію хімічних процесів, результатом яких стає корозія. Однак за допомогою весняної мийки ви навряд чи суттєво вплинете на ці процеси. Наприклад, днище машини на середньостатистичній автомийці ніхто не миє. Тобто, всі запаси солі і реагентів, які накопичилися там за зиму, залишаються недоторканими. Враховуючи те, що знизу в авто достатньо порожнин, закутків, пазів і щілин, то шкідливим хімікатам є де заховатись.

Якщо ж ви все-таки вирішили  влаштовувати машині «весняну мийку», то ї слід підняти на підйомнику і збивати бруд скрізь й усюди.

Хоча на практиці ніхто нічим подібним не займається, обмежуючись «збивання солі» з ЛФП. В результаті типова «весняна мийка» створює у автовласника помилкову впевненість, що він нібито подбав про збереження своєї машини, і вона тепер врятована від корозії.

Особливо «квітливі» автовласники навесні вирішують підготувати авто до літнього сезону і згадують про бруд, що накопичився під капотом. Тут варто попіклуватись про те, щоб захистити усі електроприлади й проводку. Навіть найбільш обережні спроби помити підкапотний простір за допомогою стандартного устаткування або приречені на невдачу, або завдають суттєвих проблем в подальшому.

Пам’ятайте! Автомобіль потрібно мити не згідно якогось графіка, а тоді, коли він забрудниться.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти