Водіям розповіли, як самостійно відновити оптику свого автомобіля

Автомобільні експерти дали дієві поради, як зробити головне світло автомобіля кращим.

З кожним роком на передній оптиці машини збирається весь бруд і вона починає вкриватися нальотом, що значно погіршує світлопередавання. Після процедури полірування фара знову стане прозорою та почне краще пропускати світло. Але для того, щоб ефект тримався довше, вам треба після полірування заклеїти фари антигравійною плівкою.

Далі потрібно відрегулювати світло на спеціальному стенді. Якщо навіть у вас ідеальні фари, але вони налаштовані неправильно, тоді гарного світла домогтися буде нереально.

Також потрібно перевірити, як давно замінювали лампи головного світла і за потреби встановити нові. Та найголовніше, встановлювати потрібно саме той тип лампи, який передбачений виробником. Звісно, зараз без проблем замість звичайних галогенових ламп можна встановити ксенон або LED лампи, та краще цього не робити. Якщо фари мають лінзу, вона розрахована під певний тип лампи і під час заміни на інший світло буде розсіяне та погане. Крім того, що ви будете сліпити всі зустрічні авто, так ще і гарного світла ви не отримаєте.

Коли дійсно галогену не вистачає, тоді треба звернутися до спеціалістів, вони встановлять вам лінзи під той тип лампи, який вам потрібен, і ваші фари засвітять, наче нові. Також бувають випадки, коли оригінальна лінза вже помутніла, тоді її краще замінити. Якщо фару вже розібрали, вам обов’язково повинні почистити відбивачі світла – це позитивно вплине на якість освітлення. Під час перевірки виконаної робити перевірте, чи гарно заклеїли саму фару. Скло чи пластик мають міцно сидіти на корпусі фари, також вони не повинні запотівати.

Після всіх цих робіт у вашому авто повинно з’явитися правильне освітлювання і ви знову будете відчувати себе у безпеці на темних дорогах.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти