Експерти розповіли водіям, які автомобілі поліція зупиняє частіше

В Україні та багатьох інших країнах співробітники поліції можуть проявляти інтерес до певних типів машин та водіїв. Експерти порталу Hyser поділилися відомостями про “вподобання” української поліції, а також власною думкою щодо цього. У тому числі були названі 4 ключові фактори, які впливають на ймовірність зупинки патрульними конкретних автомобілів.

1. Номери автомобіля: Якщо на вашому автомобілі стоять звичайні номери, то поліція, швидше за все, буде до вас байдужа. Але якщо ви прикрасили свій транспорт спеціальними замовними номерами, що наголошують на вашому статусі та фінансовому стані, це може призвести до додаткової уваги з боку правоохоронців.

2. Статистика викрадень: Поліція схильна зупиняти автомобілі, які частіше стають об’єктами угонів. Машина з доглянутим зовнішнім виглядом та справною технікою, без нелегального тонування та вуличних доробок, менше привертає увагу поліції.

3. Тип автомобіля: Є категорії авто, які, здається, менш цікавлять поліцейських. Маленькі, економічні автомобілі, а також не найзнаменитіші марки типу Peugeot, Citroen, Volvo та інші, швидше за все, сприймаються як машини, що дотримуються правил дорожнього руху, і це дає поліції менше приводів для зупинки.

4. Стать водія: Помітна різниця в тому, як часто поліція зупиняє водіїв-чоловіків та водіїв-жінок. Жінок зупиняють рідше, що може бути пов’язане з різними факторами, включаючи гендерні особливості.

Важливо пам’ятати, що ці фактори не виправдовують поведінку поліції та не дають гарантій нашим діям на дорогах. Слід додати, що в Україні причини зупинки машин можуть бути пов’язані також із обов’язками поліції у підтримці громадського порядку, запобіганні злочинам та забезпеченні безпеки на дорогах. Патрульні можуть зупиняти автомобілі для перевірки документів, перевірки стану транспортних засобів та документів на них, а також для забезпечення дотримання правил дорожнього руху за наявності у них обґрунтованих підозр у скоєнні правопорушення чи загрози громадській безпеці.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти