Експерти розповіли, що робити при заправці неякісним бензином

Ні для кого не секрет, що заправка на незнайомій АЗС – справжня лотерея, адже ніколи не знаєш, якої якості паливо вам попадеться. Що робити, якщо вам не пощастило, і ви все-таки заправили свою машину неякісним бензином або соляркою, розповіли експерти.

Як правило, «тривожні дзвіночки» у вигляді вібрацій, характерних звуків, «плаваючих» обертів, зниження розгінної динаміки, різкого збільшення витрати палива, чорного вихлопу й інших проблем проявляються не відразу, а через деякий час – в основному, тоді, коли ви вже від’їхали від нещасливої ​​АЗС.

Перше, що потрібно зробити в такій ситуації – якомога швидше зупинитися і припаркувати машину (чим менше двигун пропрацює на такому паливі, тим краще), повернувшись на проблемну заправку на попутному транспорті. Покажіть співробітникам АЗС касовий чек і вимагайте пояснень, якщо ж чек не зберігся – «піднімайте» записи з відеокамер (можна взяти зі свого відеореєстратора) і шукайте свідків.

Якщо нічого конкретного на заправці сказати не можуть, ви маєте повне право наполягти на експертизі палива, яке вона продає (у відомих паливних брендів для таких випадків є свої пересувні лабораторії). Відповідних дій немає? Сміливо запрошуйте на «місце події» незалежну лабораторію і разом зі свідками беріть паливо на аналіз.

У тому випадку, якщо куплене паливо (бензин або ДП) дійсно виявиться неякісним, можете звертатися до суду з вимогою відшкодувати збиток, нанесений після заправки на цій АЗС. Втім, зазвичай власники таких заправок намагаються уникнути зайвих проблем і вирішують всі питання в досудовому порядку (репутація дорожче!).

Як би там не було, повернутися на проблемну АЗС після перших «тривожних дзвінків» в машині потрібно якомога швидше. В іншому випадку вирішити проблему на свою користь буде складно.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти