Як підготувати авто до весни: корисні поради для водіїв

Автоексперти нагадали, які вузли і конструктивні компоненти автомобіля вимагають навесні особливої ​​уваги, а іноді і реставрації після зимових морозів, передає «Твоя МАШИНА» .

Насамперед слід подивитися на кузов, так як він найбільше схильний до механічних пошкоджень. Машину треба вимити, прибравши перед цим килимки, щоб перевірити, чи не потрапила сіль і вода з реагентами проти ожеледі на ковролін під ними. Хімічні речовини треба повністю вимити з машини, а потім автомобіль необхідно ретельно просушити.

Всі пошкодження на кузові треба обробити. Невеликі подряпини можна просто відполірувати.

Міняти шини можна тільки після настання на вулиці температури вище нуля. Також слід ретельно оглянути диски, на яких після зимових доріг можуть утворитися вм’ятини або тріщини.

Гальмівні колодки, швидше за все, треба змінити, тому що гальма взимку використовуються часто в екстремальних ситуаціях.

Низька температура, вплив хімреактивів, нерівності крижаних накатів призводять до руйнування пластикових і гумових деталей ходової частини. З настанням весни її потрібно оглянути, особливо якщо з’явилися ознаки її поломки.

У зимовий період температура в підкапотному просторі скаче від -30 морозним ранком до +95 в пробці. Це негативно позначається на пластикових і гумових деталях, через що втрачається герметичність різних систем. Це призводить до потьоків масла, антифризу або іншої рідини.

Взимку в баку для пального накопичується конденсат через низькі температури повітря. Для видалення води можна залити в паливний бак спиртовмісну присадку. Вода розчиниться в цій рідині, потрапить в камеру згоряння двигуна і вийде з вихлопними газами.

Також навесні треба перевірити акумулятор, так як взимку дуже сильно страждає рівень заряду АКБ.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти