Назвали країни, де жорстоко карають за перевищення швидкості

Перевищення швидкості жорстоко карається в будь-якій країні, так як швидка їзда часто стає причиною аварії. «Твоя МАШИНА» розповість, де найвищі штрафи за порушення швидкісного режиму.

1. Канада

У більшій частині країни за перевищення швидкості можуть виписати штраф понад 1000 доларів, але остаточний розмір суми визначається провінціями. Наприклад, мотоцикліста, який їхав на швидкості 263 км / год в Альберті, оштрафували на 12 000 доларів, при цьому мотоцикліст зберіг ліцензію. Автомобілісту в аналогічній ситуації довелося заплатити 8500 доларів. До слова, максимальний штраф може скласти 25 000 доларів.

2. Норвегія і Ісландія

Штраф в цих країнах становить 10% від річного доходу. Також передбачається тюремне ув’язнення мінімум на 18 діб або громадські роботи і блокування ліцензії на кілька років.

3. Фінляндія, Данія

У цих країнах штраф теж залежить від річного доходу. Так, у 2002 році водій, який заробив за рік 11,5 млн доларів, був оштрафований на 200 000 доларів.

4. Швейцарія

Швейцарія стала рекордсменом по штрафам за перевищення швидкості. Наприклад, у 2010 році водія, якого спіймали на швидкості 290 км / год, оштрафували на суму 1 млн доларів, які треба було виплачувати протягом 300 днів.

5. Великобританія

Штраф за перевищення тут становить 175% від тижневого доходу, при цьому сума залежить від серйозності порушення. Таким чином, водія, який їхав зі швидкістю 276 км / год, оштрафували на 8000 доларів замість 4000: суму подвоїли через небезпечну манеру водіння.

6. Сполучені Штати

У Джорджії, Іллінойсі, Північній Кароліні, Неваді і Нью-Гемпширі любителів швидкості можуть оштрафувати на суму до 1000 доларів. При цьому в Мічигані, Нью-Джерсі і Техасі можуть оштрафувати навіть через рік, і тоді до первинних 1000 доларів додадуться судові витрати.

7. Португалія

Особливість місцевих штрафів в тому, що вони стягуються на місці. Поліцейські мають мобільні термінали, так що відмовитися через відсутність готівки не вийде. При цьому якщо грошей немає, то забороняється водити машину.

8. Франція, Італія

Штрафи за перевищення можуть досягти 2100 доларів або ж привести до тюремного ув’язнення. Крім того, правопорушення, вчинені в чужій країні, відображаються на їх внутрішніх ліцензіях. Відповідні угоди укладено між багатьма європейськими країнами.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти